Около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област

...
Около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област
Коментари Харесай

В четири области на България вече преобладава Делта вариантът |

„ Около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта разновидността. В другите области процентът е малко по-нисък ", заяви по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, консултант по имунизациите към Столична община.

По думите му индийският вид се разграничава значително по своето разпространяване от английския, тъй като количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този вариант ще господства у нас, безапелационен бе микробиологът. 

Според него хората са не запомнили за вируса и не се приказва за имунизация.

„ Провежда се една невидима имунизационна акция. Трябва да се изясни на хората умерено, че би трябвало да се ваксинират, това е най-важното сега, тъй като 25 сложени ваксини значат 1 избавен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, тъй като децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се ваксинират. Колкото повече ваксини сложим, толкоз по-подготвени ще бъдем “, съобщи професорът.

Той разяснява и изявлението на Кацаров, че неверната тактика за имунизиране е лишила живота на 10 000 души.

„ Първо, аз не съм член на щаба по имунизирането, по тази причина ще приказвам като самостоятелен специалист, доктор и жител. Не е почтено доктор да приказва по този начин за лекари и тъкмо тази цифра кой му я сподели? Защо не 11 000 или 9000? Това основава съмнение и след това се чудим за какво хората не се имунизират. Ако през 2020 година пролетта не бяхме въвели ограниченията и имахме по 5000 инфектирани, знаете ли какво щеше да стане със системата на опазването на здравето? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава ”, безапелационен бе Тодор Кантарджиев.

По думите му откакто доктор Кацаров е министър на опазването на здравето броят на имунизираните непрекъснато понижава.

„ Първата компания, която предложи подготвена ваксина, беше AstraZeneca. За страдание, видяхте какво стана в идващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега господин Кацаров ще има опция да подарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща ”, посочи Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са главните признаци при Делта разновидността на COVID-19.

„ Най-често инфектираните имат хрема и болки в гърлото. Ако имате сходни признаци, останете вкъщи и си направете бърз тест ”, сподели още професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР