Около половин милион деца, родени или отгледани в Обединеното кралство,

...
Около половин милион деца, родени или отгледани в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Много лоша новина за децата на Острова след "Брекзит"

Около половин милион деца, родени или отгледани в Обединеното кралство, няма да получат автоматизирано поданство след " Брекзит ", оповестяват от “Индъпендънт “.

До в този момент, съгласно по този начин настоящите правила в Обединеното кралство, всяко дете, родено след 1983-та година на Острова, става автоматизирано английски жител, в случай че единият от родителите му е живял пет години във Англия и надлежно има статут на „ уседналост “. След „ Брекзит “ обаче, нещата се трансформират и хиляди от тези деца, чиито родители сега аплайват за поданство, ще са принудени да изчакат да видят, дали родителите им ще получат въпросния документ, преди самите те да вземат английски паспорт.

Новината идва след поредност от рецензии по отношение на Тереза Мей и предлагането й до Европейски Съюз по отношение на правата на европейските жители на Острова, което все по-често бива определяно като „ мъгляво “ или „ неразбираемо “.

Несигурността на Острова способства за възприятие на меланхолия, стрес и предпочитание за овакантяване на Обединеното кралство, както и отвращение на чужденци да се реалокират във Англия, сочат нови изследвания. Броят на медицинските сестри в Европейски Съюз, кандидатстващи за работа в Обединеното кралство, към този момент е понижен с 96%.

Много европейци, които живеят и работят в Обединеното кралство, се надяват да реализират непрекъснато престояване или даже английско поданство, с цел да обезпечат бъдещето си.

Преди това жители на Европейски Съюз получаваха непрекъснато престояване - правото да живеят и работят в Обединеното кралство без визи - откакто са били в Обединеното кралство в продължение на пет години.

След това те имаха право да аплайват за английско поданство, което дава на притежателя цялостни права на английски жител, в това число правото да кандидатства за паспорт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР