Около обедните часове активисти на опозиционния Съюз за Сърбия и

...
Около обедните часове активисти на опозиционния Съюз за Сърбия и
Коментари Харесай

Сградата на ”Радио и телевизия Сърбия” е блокирана от опозиционна група

Около обедните часове деятели на опозиционния ”Съюз за Сърбия ” и техни последователи и симпатизанти блокираха постройката на Радио и телевизия Сърбия (РТС) и се заканиха, че ще останат там най-малко до 20:00 часа.
Лидерите на опозиционната група " Съюз за Сърбия ", техни симпатизанти и жители блокираха всички входове в постройката на Радио и телевизия Сърбия. Те декларират, че „ от 8 години малкия екран не си прави работата професионално”, оповестява БГНЕС.

„ Това е постройка, която блокира опцията истината и справедливостта да влязат в нея, блокира опцията сръбските жители да чуят Александър Обрадович, Мария Лукич, Милан Йованович, да чуят за доста неприятни неща, които се случват в тази страна. Да чуят Миодраг Марич, учен Теодорович, да чуем какво е обикновено, а освен политиците. Ако никоя истина не може да влезе в тази постройка, то най-малко осем часа никой различен няма да може да влезе в нея “, съобщи Драган Джилас, един от водачите на " Съюз за Сърбия ".

Според друх представител на групата, хората са пристигнали, с цел да привлекат вниманието на обществеността към работата на публичната телевизия.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи пред публицисти, че никой не би трябвало да се тормози от блокадата на Радио и телевизия Сърбия. По думите му той подсигурява, че никой няма да бъде застрашен и ще се работи в сходство със закона. Вучич увери, че няма да бъде употребена мощ против протестиращите.

За водачите на " Съюз за Сърбия " се показват шест души - Драган Джилас, Вук Йеремич, Бошко Обрадович, Борко Стефанович, Мариника Тепич, Никола Йованович.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР