Около хиляда украински военнослужещи, сред които и техни командири, се

...
Около хиляда украински военнослужещи, сред които и техни командири, се
Коментари Харесай

Пушилин: Около 1000 украински военни все още са в Азовстал

Около хиляда украински военнослужещи, измежду които и техни командири, се намират към момента в стоманодобивния комплекс " Азовстал " в Мариупол, съобщи Денис Пушилин, водач на самопровъзгласилата се Донецка национална република, приета единствено от Русия. Москва разгласи, че от понеделник насам са се предали 959 бойци, които се бяха окопали в завода, съобщи Франс прес.

Първоначално имаше над 2000 души в предприятието, сподели Пушилин. Той направи това изявление по време на среща с представители на пресата в Мариупол. Чуждестранни и локални публицисти бяха в града в границите на пътешестване, проведено от съветското министерство на защитата.

Пушилин добави, че като се вземе поради какъв брой от бойците са се предали от понеделник до момента, в стоманодобивния комбинат остават малко повече от половината. " Командирите и високопоставените бойци от полка " Азов " не излизат към момента ", прецизира сепаратисткият водач.

Сутринта министерството на защитата на Русия сподели, че в последните 24 часа 694 бойци, измежду които 29 ранени, са се предали. От 16 май 959 бойци, от които 80 ранени, са се предали, разясни министерството на защитата на Русия.

Според същия източник 51 от тези бойци са били признати в болница в Новоазовск, обитаемо място под контрола на руснаците и на техните сепаратистки съдружници.

Министерството на защитата на Русия не даде никакви индикации по отношение на това каква ще бъде ориста на всички тези пандизчии, до момента в който съветските управляващи показаха на няколко пъти, че те считат минимум част от тези хора не за военни, а за неонацистки бойци, отбелязва Франс прес.

Украйнските управляващи желаят да провеждат замяна на военнопленици.

Според Денис Пушилин всички, които са в положително здраве, се намират във краткотрайния арест в Еленовская колония за задържане на военнопленници. Що се касае до военнопрестъпниците и до тези, които са националисти, в случай че те са снели оръжие, то съдът ще е този, който ще реши каква да е тяхната орис, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР