Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността

...
Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността си

Около 98% от студентите на УНСС се осъществят по специалността си. Нашите студенти стартират с много по-високи заплати. Това сподели ректорът на УНСС Димитър Димитров в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Университетът скоро навърши 103 години.

УНСС има към 18 000 студента, събрани в 11 корпуса на повърхност 40 дка. „ Имаме към 40 бакалавърски специалности. Повечето университети, които се занимават с стопанска система и администрация, поддържат 5-15 най-много, само че ние като задача желаеме да поддържаме всички вероятни специалности, тъй като те са нужни на националното и международно пространство. Около 80 са магистърските стратегии, които са доста профилирани. Някои от тях са във взаимоотношение с огромни бизнес организации и институции ", изясни ректорът на университета.

УНСС има 10 стратегии напълно на британски език. Има взаимни стратегии с Китай, с Косово, с Римския университет. Амбицията е УНСС да стане част от мрежата, включваща седем университета. „ Нашите студенти ще бъдат част от един голям, 100-хиляден европейски университет ", разясни Димитър Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР