Около 600 френски войници, разположени в рамките на бойната група

...
Около 600 френски войници, разположени в рамките на бойната група
Коментари Харесай

Бойно учение с 600 френски войници се проведе в Румъния

Около 600 френски бойци, ситуирани в границите на бойната група на НАТО в Румъния, организираха бойно обучение, с цел да тестват готовността на 30-членния боен алианс в източния му фланг на фона на войната на Русия в прилежаща Украйна.

Учението в подготвителен полигон край източния румънски град Смърдан включваше към 200 военни транспортни средства, в това число четири френски бойни танка „ Льоклер “, които стреляха с бойни боеприпаси. Румънското министерство на защитата съобщи, че главната цел на учението е бойната група да бъде тренирана за бързо разрастване на качествата и осъществяване на бойна задача в границите на интервенция на НАТО за групова защита.

 
В действителния живот щях да имам три съществени бойни танка взвод. Имам подразделения, които да поддържат интервенцията ми. Тези единици са един инженерен взвод и един артилерийски, които дават опция за разнообразни дейности върху бойното поле и върху съперника. Така че ще проведа интервенция. Целта ми е да прикрия главните дейности на батальона, които се организират в местността Галац.
капитан Марк, френска бойна група

Използваните танкове „ Льоклер “ са от същия модел, за който френският президент Еманюел Макрон съобщи в неделя, че е изискал от министъра на защитата " да обмисли " опцията за изпращане в Украйна. Киев настоятелно изиска танкове от западните си съдружници, с цел да оказват помощ във военните старания на страната.

В отговор на съветската инвазия в Украйна предишния февруари НАТО укрепи наличието си в източния фланг на Европа, в това число посредством изпращането на спомагателни многонационални бойни групи в членките на алианса Румъния, Унгария, България и Словакия, припомня организацията.

Този месец алиансът разположи два разследващи самолета в Румъния, от където да правят летателни задачи в продължение на няколко седмици, с цел да следят съветската военна активност наоколо до границите на НАТО. 

Самолетите АУАКС, които НАТО назовава " своите очи в небето ", принадлежат към флот от 14 самолета, всекидневно основани в Германия. От началото на войната АУАКС патрулират постоянно над Източна Европа и района на Балтийско море, с цел да наблюдават съветските самолети.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР