Около 60% от членовете на общинските и на секционните избирателни

...
Около 60% от членовете на общинските и на секционните избирателни
Коментари Харесай

ЦИК е готова за местните избори, подадени са 69 сигнала и са заведени 230 жалби

Около 60% от членовете на общинските и на секционните изборни комисии са работили и на предходни избори . Централната изборна комисия - ЦИК е подготвена за локалните избори , разяснява пред БНР Стефка Стоева, ръководител на ЦИК.

" Този път извършеното образование беше извънредно съществено . Миналата седмица, единствено в границите на пет дни, членове на ЦИК посетиха всички 28 регионални центрове в страната и организираха образование на членовете на ОИК. На тези образования имаше членове на Министерство на вътрешните работи, на пожарната, на ГРАО , на осведомително обслужване, на регионални и на общински администрации ", изяснява тя.

Стоева чака в изборния ден да има проблеми и нарушавания , " уповавам се обаче те да са от такова естество, че да не водят до анулиране на вота. Надяваме се да бъдат овладявани навреме и професионално ".

Досега в ЦИК са подадени 69 сигнала и са заведени 230 тъжби , " доминират тези, свързани с регистрацията на претенденти, с нарушавания в предизборната акция, с неизпълнението на съглашението сред Българска национална телевизия и политически партии, което за първи път виждаме на избори ".

Стоева чака края на изборите и ЦИК ще излезе с рекомендации към законодателната власт , " откакто отчетем резултатите и изготвим нашите разбори , ще се обърнем към народните представители, ще сложим проблемите, тяхна е политическата воля какви решения ще подхващат ".
 Жандармерията охранява извозването на бюлетините за локалните избори
Жандармерията охранява извозването на бюлетините за локалните избори

Бюлетините потеглят от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР