Около 60 клона на банки затварят всеки месец в Обединеното

...
Около 60 клона на банки затварят всеки месец в Обединеното
Коментари Харесай

Какво става на Острова? Банките затварят по 60 клона на месец във Великобритания

Около 60 клона на банки затварят всеки месец в Обединеното кралство. За последните три години са затворени 2 868 клона. Банките настояват, че губят клиенти поради предлаганите онлайн услуги.

Проучване на потребителската група " Which? " за интервала 2015-2018 година отбелязва, че наклонността, която се ускорява с всяка последваща година, е притеснителна и доста хора са оставени без отговарящ достъп до банковите услуги. От банките обаче настояват, че затварят клонове точно тъй като губят клиенти, защото банкирането онлайн става все по-популярно. Най-тревожно е положението в Шотландия с Кралската шотландска банка /RBS/. Като цяло най-вече клонове през трите години е затворила банката NatWest.
През 2015 година банките подписаха документ, наименуван „ Достъп до стандарт за банкиране “, който съставлява съглашение банките да се съветват с клиентите преди да затворят клон и да ги осведомят за различни услуги. Експертът от " Which? " Гарет Шоу обаче споделя, че въпреки и решението на банките да е подбудено от чисто комерсиални аргументи, не може те просто да затръшват вратите си пред клиентите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР