Около 580 000 души ще загубят работата си в Гърция

...
Около 580 000 души ще загубят работата си в Гърция
Коментари Харесай

В Гърция 580 хиляди служители могат да останат безработни до края на годината

Около 580 000 души ще изгубят работата си в Гърция за интервала от март до юли 2020 година поради коронакризата, демонстрира оценка на Гръцката федерация на предприятията (SEV) в своя бюлетин за стопанската система на страната.

Работодателите в южната ни съседка акцентират нуждата от неотложно потребление на 1,4 милиарда евро от европейската стратегия SURE. Мярката ще обезпечи по 483 евро на човек за интервал от пет месеца, написа локалното издание Kathimerini.

Организацията отбелязва, че страната ще би трябвало да поддържа заетостта, която ще бъде понижена с почти 3,7%. Това би довело до изтриване на 155 000 работни места от началото до края на тази година. Очаква се заплащането на заетостта да се свие еквивалентни стойности на 101 000 работни места, а самонаетите, които нормално се равняват на една трета от заетостта в Гърция, ще намалеят с 54 000.
 Гърция се връща към нормалността: Над половин милион души се върнаха на работа
Гърция се връща към нормалността: Над половин милион души се върнаха на работа

Пътуванията към страната са отворени

Анализът на Федерацията на предприятията сочи, че 13 000 работни места са изгубени в бранша натуризма и 88 000 от другите стопански браншове, като се вземат поради размерите на всеки бранш преди експлоадирането на здравната рецесия. Икономиката обаче демонстрира сезонни съмнения, изключително в туризма, с доста по-големи равнища на претовареност от март до юли, преди последователното понижаване през есента.

Бизнесът в Гърция акцентира още, че ресурсите от програмата SURE не би трябвало да се употребяват като компенсации за безработица, а като дотации за труд.
 Гърция може да приема единствено туристи, минали тест за Covid-19
Гърция може да приема единствено туристи, минали тест за Covid-19

Ще има ли омекотен режим за българските туристи в южната ни съседка?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР