Около 55 тона храна за домашни любимци и бездомни животни

...
Около 55 тона храна за домашни любимци и бездомни животни
Коментари Харесай

В Турция са раздадени близо 55 тона храна за бездомни животни след трусовете

Около 55 тона храна за домашни любимци и бездомни животни е раздадена в разрушения от земетресенията на 6 февруари турски окръг Хатай, осведоми Анадолската организация. Хатай е измежду 11-те тежко потърпевши окръзи при земетресенията със мощ 7,6 и 7,7 от предишния месец.
Прочетете още
Под координацията на валията на окръг Амасия екипи, работещи с една от районните дирекции за запазване на природата и националните паркове, както и с община Хатай, и с редица  неправителствени организации, не престават да обезпечават храна за домашните любимци в Хатай.

Около срутените здания в Хатай непрекъснато се оставя храна за бездомни животни (главно котки и кучета). Екипите, работещи в окръга, оставят храна и за домашните любимци на хората, останали без дом, които сега живеят в палаткови лагери и фургони.

Валията на Амасия Мустафа Масатлъ сподели, че избавените от руините животни са били лекувани в особено основани приюти за домашни любимци в Антакия, Искендерун и Самандаг в Хатай. Масатлъ добави, че доста ветеринарни лекари и доброволци също оказват помощ за лекуването и изхранването на животните.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР