Около 500 хил. лева ще дадем за пораженията след урагана

...
Около 500 хил. лева ще дадем за пораженията след урагана
Коментари Харесай

Борисов: Даваме 500 хил. лева за щетите от урагана във Враца

Около 500 хиляди лв. ще дадем за провалите след урагана във Враца, разгласи министър председателят Бойко Борисов.

Днес бяхме на заседание поради урагана, който беше във Враца, и към 500 хиляди лв. в четвъртък ще дадем за провалите, които има – в учебните заведения, по детските градини, за стълбовете и така нататък “, сподели още Борисов при връчването на премиите „ Достойните българи “, написа "Дир.бг ".

Министър-председателят награди с копие на Златния ритон от Панагюрското златно богатство трима млади програмисти от Враца.

„ Искам да благодаря, че сте в България и че сте останали във Враца. Искам да благодаря и на кмета, че е основал тези условия ", сподели още Борисов.

Ураганен вятър със скорост над 160 км/час нанесе десетки вреди във Враца през почивните дни. През нощта поривите напразно доближиха до 164 км/ час.

Сигналите подадени от жителите най-вече били за скъсани жици по електропреносната мрежата и прекършени електрически стълбове.

Подадени сигнали има за паднали дървета, керемиди, климатици, антени.
Най-сериозните вреди на бурята вятърът нанесе в квартал Кулата, където 4 къщи са останали без покриви.

Огромната част от домовете в България, в това число и моят, не са застраховани, а първо отговорност носим самите ние за себе си, разяснява министърът на околната с реда и водите Нено Димов във връзка вредите от бурята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР