Около 500 апартамента в пернишкия квартал Мошино трети ден са

...
Около 500 апартамента в пернишкия квартал Мошино трети ден са
Коментари Харесай

500 апартамента в Перник остават без парно и топла вода заради правен спор

Около 500 жилището в пернишкия квартал „ Мошино ” трети ден са без топла вода и парно поради магазин, издигнат върху терен, през който минава топлопреносната мрежа на града. Потърпевшите поданици упорстват контролните органи да създадат инспекция по случая.

Топлоподаването за четирите блока е спряно още в четвъртък. По повредата не се работи към този момент трети ден, защото притежателят на магазина не позволил екипите на „ Топлофикация ” с претекста, че парцелът е частен, изясни шефът на „ Топлофикация - Перник ” Ясен Кацаров.

„ Магазинът се споделя „ Еди ”- постройка, която е построена върху нашето трасе. Аз не желая да разясня кой и за какво го е позволил, само че това са обстоятелствата и притежателят на тази постройка не ни позволява. С нас не е координиран градежът на тази постройка. Нашият топлопровод е от над 50 години там, въпросната постройка е от 10-15 години. Искаха писмо с изложение. Вчера сме им го дали, щели да се съветват с юристи. Уведомили сме и кмета с молба за подпомагане и се надяваме в понеделник да има решение на казуса. Ние имаме подготвеност да отстраним повредата, само че не ни позволяват. ”

Това е вторият подобен случай в региона на квартал „ Мошино ”. Преди три години поради сходен проблем в друга част на квартала с месеци без парно и топла вода беше някогашната Трета поликлиника.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР