„Около 50% се намалява заразността на вируса при пълна изолация

...
„Около 50% се намалява заразността на вируса при пълна изолация
Коментари Харесай

При пълна изолация на хората заразността на коронавируса намалява с около 50%

„ Около 50% се понижава заразността на вируса при цялостна изолираност и с цялостната изолираност са защитени 59 000 души от гибел. Има много повече инфектирани, в сравнение с сме тествали, тъй като тестването е незадоволително, по тази причина картината ни е непълна ". Това заключи пред БНР доктор Велислава Петрова, молекулярен биолог и генетик, съветник по здравни нововъведения в Организация на обединените нации, цитирайки резултатите от отчет на Импириъл колидж в Лондон за въздействието на въведените ограничения върху разпространяването на коронавирусната зараза. Изследването е направено в 11 европейски страни.

Д-р Петрова уточни, че „ урок, теоретичен от Китай, е, че би трябвало да има всеобщо тестване, само че и че това е въпрос, обвързван с финансово застраховане, както и с човешки запас, който да обработи всички проби.

„ Масово тестване е значимо да се случи, само че когато имаме нужната инфраструктура, с цел да отделяме хората... Когато би трябвало да се върнем още веднъж на работа, би трябвало да има фокусирани дейности на избрани групи, които са повече в риск. Тогава тестването и знанието кой може да бъде повече в риск е доста значимо ", добави доктор Петрова в предаването „ Преди всички ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР