Около 50 души, сред които и шведската екоактивистка Грета ТунбергГрета

...
Около 50 души, сред които и шведската екоактивистка Грета ТунбергГрета
Коментари Харесай

Тийнейджърите от Давос протестираха заедно с Грета Тунберг

Около 50 души, измежду които и шведската екоактивистка Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична, участваха през днешния ден в митинг в Давос с апел към участниците в Световния икономическия конгрес за повече старания за справяне с климатичните промени, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В митинга се включиха възпитаници от гимназиите в Давос, които пропуснаха днешните възпитаници занятия, както и техни родители. Протестиращите носеха плакати с надпис "Събуди се Световен стопански конгрес " и "Спрете да ни лъжете " и скандираха протестни лозунги с вярата, че бизнес водачите и политиците ще ги чуят.

Доналд Тръмп и Грета Тунберг се захапаха в Давос

"Искаме да покажем на хората от СИФ, които желаят да вършат пари, че въпреки и да сме млади, ни е грижа за проблемите. Искаме да им покажем, че не става въпрос единствено за правене на пари ", сподели 17-годишната Мириам Алтер пред Ройтерс.

"Искахме да предприемем нещо, тъй като казусът е действителен ", сподели 17-годишната Ана Стрикер.

Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична пък не сподели нищо и даже не се причисли към протестните песни на стачкуващите. По този метод тя искаше да остави световното протестно придвижване, инициирано от нея, единствено да приказва за себе си, отбелязва Ройтерс.

Наред с гимназистите и техните родители имаше и екоактивисти, пристигнали от целия свят, включили се към придвижването на Тунберг. Сред тях беше Ванеса Накате, активистка от Уганда, която сподели, че в митинга има участници от Бразилия, Китай, Англия и даже от Гренландия.

Грета Тунберг: Нищо не бе направено за климата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР