Около 50 души са изгорели живи по време на бомбардировките

...
Около 50 души са изгорели живи по време на бомбардировките
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: Руснаците убиха 210 деца и изгориха живи 50 души в болница

Около 50 души са изгорели живи по време на бомбардировките на детска болница в Мариупол. Това разкри кметът на града Вадим Бойченко, представен от украинската осведомителна организация УНiАН. 

Мариупол , който до неотдавна беше знак на развиване, в този момент е съвсем изцяло опустошен от съветските нашественици, разяснява той в своя Телеграм канал. 

„ Над 90% от инфраструктурата на града е разрушена. Поне 40% от постройките към този момент не подлежат на възобновяване “, посочи Бойченко.

Най-голямото закононарушение обаче са хилядите убити мариуполски жители, прибавя той.

„ Загинаха 5000 души, от които почти 210 деца. Руснаците хвърлиха няколко супермощни бомби върху детската болница, унищожиха и друго лечебно заведение. Близо 50 души бяха изгорени живи. Драматичният спектакъл, където по това време се криеха от обстрел над 900 души, също бе нападнат. Това са единствено няколко образеца за целеустремено заличаване на цивилно население ", споделя градоначалникът. 

Междувременно вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук упрекна сепаратистите от Донецката национална република, които се бият с бойците от Азов в Мариупол , че са арестували представители на Червения кръст и са ги държали съвсем през целия ден в плен. 

Във видеообръщение тя съобщи, че окупационните войски и техните ръководители от Руската федерация не позволяват украинските и на интернационалните организации да окажат филантропична помощ на жителите на града. 

Според нея представителите на Международния комитет на Червения кръст са имали позволение от съветската страна да пътуват до Мариупол и да изтеглят хора.

Над 160 000 души в блокирания град нямат нито ток, нито медикаменти и даже липсва вода. Руснаците блокирали достъпа до филантропична помощ, с цел да принудят бранителите на Мариупол да се предадат, оповестява УНiАН.

Според съветски медии пък сега се водят боеве в региона на Азовстал, където са се барикадирали бойците от полк „ Азов “. 

Очаква се предислоцираните съветски войски да се опитат да обкръжат армията на Украйна в Донбас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР