Около 42% от населението на България живее в пренаселено жилище.

...
Около 42% от населението на България живее в пренаселено жилище.
Коментари Харесай

Почти половината българи живеят в пренаселено жилище

Около 42% от популацията на България живее в пренаселено жилище. По този индикатор страната ни се подрежда на първите места в Европейския съюз. Това демонстрират последните данни за положението на жилищния фонд, оповестени от Евростат. В Европейски Съюз семействата, живеещи в пренаселени жилища през 2016 година, са приблизително към 17%.
В общата картина България е на трето място по индикатора за претъпканост. Преди нас са Румъния, която твърдо държи първото място, и Латвия. В първите пет са още Хърватия и Полша. Страните с минимум пренаселени жилища са Кипър, Малта и Ирландия, написа в. " Сега ".
Според статистиката близо 1.1 милиона българи, или към 15%, живеят в жилища, които се населяват от повече от едно семейство. Това е изключително особено за хората с по-ниски приходи в огромните градове. Често се случва цели три генерации - сред 6-9 членове на едно домакинство, да населяват жилище от 60-70 кв. м. Много от младежите на възраст сред 16-29 година, или към 60%, както и към 80% от децата на възраст под 18 години, живеят с родителите си в пренаселени жилища.
Най-тежка е обстановката в огромните градове. В тях пренаселените жилища доближават 48% при 18% приблизително за Европейски Съюз. В дребните градчета този % е към 40 (при 15 на 100 за ЕС). Парадоксално, само че в селските региони в България жилищата с незадоволителна повърхност за всеки от техните жители са 33%. В Европейски Съюз този % е приблизително 17 на 100.
На другия полюс е Кипър, където под 3% от популацията живеят в пренаселено жилище. Малта, Ирландия, Белгия и Холандия също са измежду страните членки на Европейски Съюз с резултати под 5%.
Данните на Евростат демонстрират и какъв брой % от популацията живее " на необятно " - или в жилища, които са по-големи, с повече стаи и най-много с повече спални, които надминават потребностите на семействата. Най-висок е този % в Ирландия (70.6%), Кипър (68.4%) и Белгия (67.0%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР