Около 400 австралийски коали ще бъдат ваксинирани срещу хламидия като

...
Около 400 австралийски коали ще бъдат ваксинирани срещу хламидия като
Коментари Харесай

Ваксинират коалите в Австралия срещу хламидия

Около 400 австралийски коали ще бъдат имунизирани против хламидия като част от опит, който откривателите чакат, че би могъл да играе забележителна роля в дълготрайното оцеляване на тези животни, предава Reuters.

Хламидията, болест, излъчена по сексуален път, открита и при хората, се е популяризирала необятно измежду австралийските коали, като в някои региони е засегнала половината животни.

„ Това е жестока болест, която предизвиква инвалидизиращ конюнктивит, инфекции на пикочния мехур и от време на време неплодородие “, споделя Амбър Гилет, ветеринарен доктор за дивата природа в Австралийския зоопарк, координатор на проучванията, в изказване в петък при започване на тестването.

Бактериалното заболяване, което може да се популяризира от майките към новородените им, също може да аргументи слепота, споделят откривателите.

Коалите ще получат по една доза от имунизацията и ще бъдат микрочипирани, преди да бъдат пуснати в дивата природа.

„ Въпреки че тази имунизация ще бъде от директна изгода за всяко от животните, изпитването ще се концентрира и върху отбраната, обезпечена от имунизацията “, споделя Питър Тимс, професор по микробиология, който управлява тестването.

Въпреки че в доста случаи хламидията може да се лекува с антибиотици, откривателите споделят, че се надяват, че имунизацията ще помогне за възстановяване на оцеляването и размножаването на животните.

Оценките за популациите на коала варират, защото е мъчно да се преброят в дивата природа. Проучване от 2016 година, извършено от Университета на Куинсланд, пресмята, че в Австралия са останали към 330 000 коали.

Проучване, поръчано от Световния фонд за дивата природа, пресмята, че повече от 60 000 коали са били убити, ранени или наранени по някакъв метод от опустошителните пожари в Австралия през 2019 година и началото на 2020 година


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР