Около 400 000 птици са били умъртвени по хуманен начин

...
Около 400 000 птици са били умъртвени по хуманен начин
Коментари Харесай

Умъртвиха 400 000 птици във ферми край Славяново – открит е птичи грип

Около 400 000 птици са били умъртвени по човечен метод в девет ферми в региона на град Славяново, община Плевен, при откритите в края на април огнища на птичи грип. Това заяви пред публицисти Виолета Иеремиева, заместител регионален шеф на Плевен, след изключително съвещание на Областната епизоотична комисия.

Направена е и стерилизация на пространствата, в които са били отглеждани инфектираните птици.

Тя уточни, че в землището на Славяново са били открити две мъртви птици – врабче и домакински бухал, за които е потвърдено, че са с птичи грип. По този мотив на съвещанието си епизоотичната комисия е взела решение комисия с представители от ловна дружинка, Регионалната ревизия по околната среда и водите и кметството в Славяново да прави по веднъж седмично обход на землището и да рапортува при случаи на открити нови мъртви птици, от които ще се вземат проби. " Засега считаме, че болестта е лимитирана при домашните птици, само че казусът е, че се появява в дивата природа ", разяснява Иеремиева.

Заместник регионалният шеф добави, че стопаните би трябвало да вземат защитни ограничения, като не позволяват птиците да се разхождат свободно, да се съблюдава строга хигиена. /Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР