Около 40 сигнала за паднали от силния вятър предмети са

...
Около 40 сигнала за паднали от силния вятър предмети са
Коментари Харесай

С очите на очевидец: Вижте щетите от стихийния вятър, обрулил София

Около 40 сигнала за паднали от мощния вятър предмети са подадени на телефон 112 досега. В София покрив на магазин се срути върху паркирана кола в квартал " Младост 4 ". При случая няма потърпевши, предава БНР.

Поривите напразно през днешния ден надвишиха 90 км в час в Кюстендил. 83 бяха измерени в столицата, 72 км в час в Кърджали. Ветровито беше в цялата страна. Ще продължава да духа мощно и в идващите и в нощните часове. А вятърът през днешния ден нанесе материални вреди, оповестява Нова телевизия.
Повечето от половината сигнали, подадени на незабавния телефон 112, към този момент са обработени от екипите на пожарната, изясняват от Министерство на вътрешните работи.

Най-сериозните от тях са в София. Те са за паднал билборд и за покрив от супермаркет, откъснал се от мощния вятър и паднал върху лека кола. Очевидци алармираха и за паднали пътни знаци.

До момента в Министерство на вътрешните работи няма информация за потърпевши хора. Десетки са и сигналите за паднали дървета в цялата страна, обобщават още от вътрешното министерство.
Оттам приканват хората да бъдат деликатни, когато минават около високи здания, както и да приберат от терасите си всички предмети, които могат да паднат и да провокират случай. Същото се отнася и за притежателите на магазини и хранилища. Публикувано във обстоятелства.бг:
Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.
За на следващия ден, за цялата страна, е разгласен оранжев код за значителни превалявания, съчетани със мощен вятър. В Русе, Разград, Силистра и Добрич се чакат и снеговалежи, съчетани с поледици.

 Силният вятър събори дървета и знаци в София фотография #1





Снимки: Факти бг


Снимки: Българска национална телевизия

 паднало дърво

 паднало дърво
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР