Около 3900 ученика ще започнат обучение по дуална форма от

...
Около 3900 ученика ще започнат обучение по дуална форма от
Коментари Харесай

Около 3900 ученика избират дуалното образование от новата учебна година

Около 3900 ученика ще стартират образование по дуална форма от началото на идната образователна годин а. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на втората национална конференция " Дуалното обучение - път на опциите ".

По думите му, доста повече действия по програмата са за подготовка на наставници - да се провежда образованието, не толкоз да се изплащат стипендии. Ние заложихме стипендии за дуалното обучние. От бюджета имаме 149 декларирани паралелки за дуална форма за близо 3900 ученика, разясни той.

През 2017 паралелките за дуално образование са били 49%, в този момент са 58% . Вероятно 60/40 % е естественото съответствие на дуалната форма към елементарното обучение, сподели министърът.
 Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев
Двойно повече възпитаници на дуално образование през 2020 година чака Вълчев

То е потребно и за учащите, и за бизнеса, уверен е министърът

Има лист с предстоящо бъдещо търсене на пазара на труда и днешното търсене на обучение. Целта е да обвържем двата пазара. Готови сме да спомагаме за спомагателна мотивация на учебните заведения , в случай че има търсене от бизнеса за дуална форма на образование, съобщи Вълчев.

Почти нямаме хора в бранш земеделие хора, които да са приключили дуално образование, сподели той.

По думите на един от предприемачите, няма да е надалеч времето, когато компаниите ще чакат ред съответното учебно заведение да отвори тяхна паралелка. В Швейцария обособените сектори финансират кабинети и благоприятни условия.
 МОН следи напредъка на учениците до 4 клас с самостоятелно портфолио
МОН следи напредъка на учениците до 4 клас с самостоятелно портфолио

Папки за близо 11 000 деца от идната образователна година

Последните години бяхме увлечени в привличане на вложители и загърбихме подготовката на фрагментите , призна различен.

Дуалното обучение, което до момента се реализираше по плана " Домино " ( " Дуално обучение за модерните условия и потребности на обществото " ) и Министерството на образованието и науката ще продължи и след приключването си в края на тази година. Досега той се реализираше в границите на Швейцарско-българската стратегия за съдействие. В идващите две години и половина планът ще се финансира по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".
 Съгласие за осигуровките и отпуската спъва дуалното обучение Обновена
Съгласие за осигуровките и отпуската спъва дуалното обучение

Не е ясно и кой ще образова наставниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР