Около 350 наземни оператори на лондонското летище Хийтроу ще започнат

...
Около 350 наземни оператори на лондонското летище Хийтроу ще започнат
Коментари Харесай

72-часова стачка започват 350 наземни служители на Хийтроу

Около 350 наземни оператори на лондонското летище " Хийтроу " ще стартират 72-часова стачка от петък поради неуреден спор за заплащането им. Те се занимават с обработването на багажите. Това заяви в четвъртък " Ройтерс ", като цитира изказване на синдиката Unite.

Стачката на чиновниците от компанията за авиационни услуги Menzies ще засегне редица самолетни компании и ще наруши редица полети, напускащи терминали 2, 3 и 4.

Най-вероятно ще бъдат анулирани полетите, осъществявани от Air Canada, American Airlines, Luthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus и Finnair.

Имаше опасения, че пасажерите, летящи с Qatar Airways за Световното състезание, може да бъдат наранени, само че плануваните дейности от друга компания за наземно обслужване, Dnata, и от други чиновници на Menzies, работещи с товари, към този момент бяха анулирани.

Unite по-рано предизвести пътуващите до Катар, ще бъдат наранени от стачката.

ШарънГреъм, генералният секретар на профсъюза, сподели: " Мензис е богата компания и може изцяло да си разреши да заплати на служащите си почтено нарастване на заплатите. "  
 Летище
Летище " Хийтроу " удължава до края на октомври мярката за по-малко пасажери на ден

Сделката планува служащите да получат еднократна сума на стойност 5% от заплатите си

Припомняме, че през август Unite съобщи, че е обезпечил нарастване на заплатите със приблизително 13% за към 16 000 чиновници на British Airways.

Сделката предвиждаше служащите да получат еднократна сума на стойност 5% от заплатите си през август, консолидирано нарастване от 5% през септември и още 3% консолидирано нарастване през декември.

Това се случи, откакто към 700 чиновници на BA в " Хийтроу " - най-вече личен състав за регистрация -.

Персоналът в началото поддържа стачните дейности поради намаляването на заплатите с 10%, наложено по време на пандемията от Covid.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР