Около 33% от световните запаси на риба са подложени на

...
Около 33% от световните запаси на риба са подложени на
Коментари Харесай

Европа изчерпа запасите си от риба до края на годината, твърди доклад на ООН

Около 33% от международните ресурси на риба са подложени на свръхулов, заяви в отчет Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации. Информацията беше публикувана от природозащитната организация WWF.

Консумацията на риба за година нараства два пъти по-бързо, в сравнение с нараства популацията на Земята. Според отчета от през днешния ден Европа ще разчита напълно на непознат импорт, тъй като е изчерпала запасите си за годината.

Португалия се подрежда преди всичко на континента по консумация на риба на глава от популацията - 55.3 кг на година. След нея е Испания с 46.2 кг, а на трето място е Литва с консумация от 44.7 кг.

В Европа се използва доста повече риба, в сравнение с може да се набави посредством свободен улов или от профилирани ферми. Така множеството страни в Европейски Съюз са подвластни от непознат импорт, с цел да задоволят равнището на ползване.

Въпреки взетите ограничения от Европейски Съюз в региона на рибарството, посредством които частично се стабилизират европейските рибни ресурси, свръхуловът продължава, а равнището на независимо облекчаване с риба в страните членки е към момента прекомерно ниско.

Според Европейската комисия 41% от рибните ресурси в Атлантическия океан са подложени на несъразмерен улов. Тази цифра се усилва до 88% в Средиземно море.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР