Около 30 процента от случаите на коронавирус, които се установяват

...
Около 30 процента от случаите на коронавирус, които се установяват
Коментари Харесай

30% от новите случаи на коронавирус в Гърция са при деца |

Около 30 % от случаите на ковид, които се откриват в Гърция, са деца на възраст 4-18 години, сподели пред телевизия Скай ръководителят на гръцката национална работа по публично здраве Панайотис Аркуманеас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че епидемиологичната обстановка в страната е под надзор, а пандемията демонстрира прочут спад. В общия брой на новите случаи се следи спад със 7 %, макар че през последната седмица е изработен рекорден брой проби - 1,3 милиона.

Очакванията са през идващите две седмици броят на дневните случаи на заразяване да остане на същите нива - 2 - 2,5 хиляди.

Аркуманеас обаче изрази безпокойствие от ситуацията в Северна Гърция, където степента на имунизация е по-ниска и съществуват опасения от гърмеж на разпространяването на вируса.

На въпрос по какъв начин могат да бъдат уверени жителите да се имунизират, Аркуманеас сподели, че ясното обръщение е, че имунизациите избавят животи и би трябвало " да слушаме експертите, а не обществените медии ".

Междувременно в още три регионални единици в Северна Гърция е оповестена четвърта степен на риск от разпространяване на COVID-19, което значи, че в тях влизат в действие местни ограничавания, оповестява " Катимерини ".

Ограничения са наложени от през днешния ден в регионалните единици Кастория, Ксанти и Драма. Удължава се действието на локалните ограничения и в регионалните единици Пиерия, Иматия, Пела, Кавала и Арголида.

Локалните ограничавания плануват възбрана за напредване на жителите отвън домовете им в интервала от 1 ч. през нощта до 6 ч. сутринта, с изключение на по служебна работа или по съществени здравословни аргументи. Забранява се и музиката в заведенията през цялото денонощие.

Ситуацията с ковид в Северна Гърция се счита от специалистите за изключително притеснителна. Както заяви през вчерашния ден различният министър на опазването на здравето Мина Гага, нарастването на случаите там е сред 11 и 36 % на седмична база.

Голяма част от районите с по-ниска степен на имунизация на популацията също са в Северна Гърция, написа " Катимерини ", цитира Българска телеграфна агенция.

При население към 11 милиона изцяло имунизирани са малко над 6 млн. поданици на Гърция, а 6,4 млн. са получили най-малко една доза от имунизациите, демонстрират формалните данни. В страната към този момент са сложени и съвсем 20 хиляди подсилващи трети дози.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР