Около 30-годишната и световнонеизвестна певица Мила Михова е сред 92

...
Около 30-годишната и световнонеизвестна певица Мила Михова е сред 92
Коментари Харесай

30-годишна със спецпенсия от МинКулт, Т.Боева от фолка, Икебаната и Фънки също - slava.bg

Около 30-годишната и световнонеизвестна певица Мила Михова е измежду 92 спомагателни носители на 3-годишна специфична пенсия от Министерството на културата, която беше оправдана с годишнината на Златният Орфей, която даже не е кръгла. Подсказваме – щерка е на непеещата от дълги години Дарина Такова, която преди време беше оперна прима и също е в листата на познавач.пенсионерите.
Още по-голяма сензация е включването на фолкзвезда - 47-годишната Таня Боева в листата на лауреатите – НОВИТЕ ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ. Бившата изпълнителка на Ара има младежка премия от Орфея през 1995 година, когато е гадже с Иван Тодоров – Доктора, тъй че попада в условието за фестивалка.
По тази линия очевидно цели трима души от една фамилия също вземат спецпенсии – Деян Неделчев – Икебаната, прочут с неуместните си псевдохитове, брат му Бойко и снахата Венета Рангелова, която има един шлагер преди 35 години.
Тези носители не стоят добре до същински класици на българското изкуство, удостоени със спецпенсия като безспорната безконечна балетна прима Красимира Колдамова – същинският знак на танца и елегантността у нас. Същото важи и за пианистката Милена Моллова. Останалите в групата на получаващи 700 лева спецпенсия не са на това равнище.
По фамилна линия в листата влизат татко и наследник с една име – Любомир Денев. Първият мъж на Елвира Георгиева - Владимир Наумов печели самопризнание поради единствения й шлагер Коминочистач. Исъпругът на Росица Кирилова също е отличен – Георги Начев взема пенсията за цялостното си творчество. За да няма афектирани в фамилиите, Елвира и Росица също ще вземат спецпенсии.
Сред в действителност заслужилите също има семейство: Даниела Кузманова, написала прелестни текстове за ФСБ, както и брачният партньор й Румен Бояджиев, основал мелодии към тях и участващ в именитата група, от която пенсии получават още Иван Лечев и Константин Цеков.
Странно е, само че в тази група е поставена авторката на текстове на конвейр за участващите в Пирин фолк Катя Кирянова , а доста от тях, с изключение на образец са и заплашителен кич.
Покрай Орфея, и антисистемните групари се уреждат с лични пенсии най-малко за
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР