Oколо 3 часа продължиха преговорите между президента на Русия Владимир

...
Oколо 3 часа продължиха преговорите между президента на Русия Владимир
Коментари Харесай

Украинският конфликт, Сирия и Северен поток 2 са били сред обсъжданите от Путин и Меркел теми

Oколо 3 часа продължиха договарянията сред президента на Русия Владимир Путин с немския канцлер Ангела Меркел в събота вечерта в извънградската резиденция на немското държавно управление Мезеберг, на 70 километра северно от Берлин, предава ТАСС. От съветска страна в договарянията взе присъединяване и сътрудникът на президента Юрий Ушаков, както и представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" На срещата се обсъждаха такива крупни планове като Северен поток 2. Беше емфатичен извънредно комерсиалният темперамент и конкурентното предимство на този план. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е безусловно погрешно по какъвто и да е метод да се политизира този план, " разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Обсъдена е била необходимостта да се вземат ограничения, с цел да бъде защитен Северен поток 2 от вероятни неконкурентни и противозаконни нападки от страна на трети страни, като по този начин двамата водачи са засегнали въпроса за вероятни наказания от страна на Съединени американски щати против компании, участващи в реализацията на проекта. 

Пред репортерите Путин прикани и за увеличение на филантропичната помощ за Сирия като част от напъните за улеснение на завръщането на бежанците в тяхната татковина. Той разказа притока на сирийски бежанци в Европа като евентуално " голямо задължение ". Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора за Сирия на експертно равнище във формат Русия-Германия-Франция-Турция не изключвайки възможността и за среща на върха.

По въпроса за Украйна Песков сподели, че Путин и Меркел са изразили страдание поради това, че използването на минските договорености не напредва. Говорителят добави, че е било изразено и безпокойствие по отношение на неразбираемите вероятности за удължение на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява много значим детайл от минските договорености. Според Путин мироопазваща задача на Организация на обединените нации би могла да помогне за връщането на мира в източните региони на Украйна, съобщи ДПА.

Двамата са говорили и за вероятностите за удължение на газовия пренос през територията на Украйна.  " Украйна би трябвало да продължи да играе роля в преноса на газ за Европа, откакто бъде въведен в употреба Северен поток 2 ", е споделила Ангела Меркел.

За последно Путин и Меркел се срещнаха в Сочи преди четири месеца за диалози, които се концентрираха върху украинската рецесия в миг, в който стартира строителството на Северен поток 2, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Настоящата среща даде опция на двамата водачи да укрепят връзките пред политиката на американския президент Доналд Тръмп, включително митата върху вноса от Европейски Съюз и разширените американски наказания против Русия, добавя организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР