Около 3,5 милиона жители на Югоизточна Франция останаха днес без

...
Около 3,5 милиона жители на Югоизточна Франция останаха днес без
Коментари Харесай

Палеж остави без телевизия и радио 3.5 млн. французи

Около 3,5 милиона поданици на Югоизточна Франция останаха през днешния ден без телевизия и радио вследствие на палеж покрай Марсилия, на оборудване на компанията " Теледифюзион дьо Франс " (TDF), осигуряваща радио и телевизионни услуги, съобщи Франс прес.

Престъпният темперамент на пожара е неоспорим, сподели за Агенция Франс Прес районният шеф на TDF Патрис Барга, който уточни, че има следи от щурм.

Пожарът е избухнал предходната нощ в залата за лъчение и се е популяризирал по кабели, оповестиха пожарникарите. Огнеборците също загатнаха вероятността от навлизане и от злоумишлен акт. Прокуратурата в Екс ан Прованс е почнала следствие.

След пожара излъчването на 25 от общо 30 канала на TNT (цифрова наземна телевизия) и 19 радиостанции беше прекратено в огромна част от обслужваната територия. Обектът, по чиято фасада има черни следи от пламъци и пушек, има и антени за мобилни телефони.

Само радио- и телевизионните антени обслужват 2,6 милиона поданици и зареждат други предаватели в района, тъй че действително засегнатите консуматори са още повече. Това е един от най-важните ни обекти, основен център с значима зона на покритие поради разположението му на огромна надморска височина, сподели районният шеф.

Поставен през 1954 г.на върха на планина на 600 метра надморска височина, обектът е най-важният за TDF в Югоизточна Франция и втори по значимост за страната като цяло.

През последните месеци във Франция бяха подпалени няколко релейни антени, предопределени за 5G мрежата. Тези акции постоянно са дело на деятели на крайната левица или от съперници на 5G мрежата, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР