Около 254 хиляди израелци са получили четвърта доза ваксина срещу

...
Около 254 хиляди израелци са получили четвърта доза ваксина срещу
Коментари Харесай

250 хиляди израелци са получили четвърта доза

Около 254 хиляди израелци са получили четвърта доза ваксина против ковид през първата седмица след одобряването ѝ, съобщи ДПА, като се базира на известие на здравното министерство. Четвъртата доза беше въведена като част от тактиката на Израел за битка с внезапното увеличение на броя на инфекциите с разновидността Омикрон на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега право да получат четвърда доза имат единствено хората над 60-годишна възраст, медицинският личен състав и лицата със слаба имунна система. Премиерът Нафтали Бенет през днешния ден оцени високото равнище на имунизация измежду уязвимите групи и дефинира това като извънреден отговор, който ще предотврати доста тежкото протичане на болестта и страданията измежду доста хора. Заради разпространяването на мощно заразния вид Омикрон страната се изправи пред невиждано повишение на инфекциите на дневна база, като през днешния ден регистрира повече от 17 500 случая, съгласно данни на министерство на опазването на здравето.

Заради повишението на случаите също и измежду здравните чиновници министерството на опазването на здравето обмисля да разреши на лекарите и медицинските сестри да продължат да работят, даже и в случай че са дали позитивен резултат на тест за ковид, досега, в който те не проявят някакви признаци. Докато преди Израел беше оценен като пример поради напъните си за имунизация, в този момент акцията е в прочут застой. Само към 61 % от 9,4-милионното население на Израел към момента се смята за изцяло имунизирано. Това значи, че тези хора са получили две дози ваксина и са минали по-малко от 6 месеца от втората им доза, или че те са получили бустерна доза. Около 30 на 100 от популацията въобще не са имунизирани, а при към 9 % от популацията валидността на имунизацията към този момент е изтекла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР