Около 2500 са санкционираните нередовни пътници в столичния градски транспорт

...
Около 2500 са санкционираните нередовни пътници в столичния градски транспорт
Коментари Харесай

2500 отнесоха глоби през януари в градския транспорт

Около 2500 са глобените нередовни пасажери в столичния градски превоз към 24 януари. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ изпълнителният шеф на „ Център за градска подвижност “ ЕАД Димитър Дилчев. „ Центърът за градска подвижност направи тази стъпка към връщането на постоянните инспекции от страна на контрольорите след деликатен разбор.

Пандемията промени метода ни на работа и наложи гъвкави решения. Сред тях са новите места за продажба на транспортни документи, които открихме с наши сътрудници като тото-пунктове, офисите на пощите, на верига магазини, а след 1 февруари и в каси на БДЖ, освен в София, а и в околните райони. Казвам това, тъй като е значимо нашите пасажери да знаят, че имат повече благоприятни условия и повече улеснения за пазаруването или зареждането на карти и те се възползват от тези благоприятни условия “, разяснява Дилчев.

По думите му процентът на тези, които си разрешават да пътуват без постоянни транспортни документи не е огромен. „ До 24 януари са глобени към 2500 пасажери. Екипите ни съблюдават всички правила на работата. Тук е и мястото посредством Вас да благодарим на пасажерите за тяхното отговорно отношение. Много малко са случаите, в които имаме пътуващи, които не съблюдават разпоредбите, както тези за носенето на маски, по този начин и тези, които пътуват за сметка на останалите.

Повечето от пътуващите ни избират абонаментните карти или талоните. Едва 8 на 100 употребяват билети от 1,60 лв.. Знаете, че с смяна в наредбата годишната карта към този момент се заплаща на две вноски, което е още едно улеснение за пътуващите “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР