Около 2% от военните ни са заразени с COVID-19. Ниският

...
Около 2% от военните ни са заразени с COVID-19. Ниският
Коментари Харесай

Около 2% от военните ни са заразени с COVID-19

Около 2% от военните ни са инфектирани с COVID-19 . Ниският % е с помощта на ограниченията, които бяха взети от Щаба по защитата, разяснява министърът на защитата Красимир Каракачанов. Коментарът му е във връзка анулираното присъединяване на Военноморските сили в муждународното ".

Според началника на защитата адмирал Емил Ефтимов имунизацията в Българската войска върви по проект . Приоритетно имунизират участващите в задачи и интервенции зад граница, каквато е и практиката в НАТО. " 98% от участниците в 42-ия контингент, който преди ден изпратихме за задачата на НАТО в Афганистан , са имунизирани. Останалите са преболедували и имат антитела ", изясни адмирал Ефтимов.
 COVID-19 спря България да взе участие в обучение на НАТО в Черно море
COVID-19 спря България да взе участие в обучение на НАТО в Черно море

Съобщението идва от Румъния

" За нас преди всичко е грижата за здравето и живота на персоналния състав. Такава е и практиката в НАТО - където има и минимален риск за живота и здравето на военнослужещите, се подхващат съответните ограничения ", сподели адмирал Ефтимов.

Той напомни, че " Посейдон " е обичайно противоминно обучение, което се организира от 20 години ,. То ротационно се семейства от българските и румънските Военноморски сили. За подготовка в него са били избрани два противоминни кораби - минен ловджия " Цибър " и базов миночистач с номер 63 .
 Военното министерство удостовери за случаи на COVID-19 в екипажа на Военноморски сили
Военното министерство удостовери за случаи на COVID-19 в екипажа на Военноморски сили

Заразените са сложени под карантина

" Двата екипажа бяха тествани с PCR, като резултатът на всички беше негативен . Екипажите бяха сложени под карантина . При повторния тест, два дни преди края на карантината, на единия транспортен съд и шест на другия . След отчет на командира на Военноморски сили предложих нашето присъединяване тази година да бъде прекъснато и препланирано ", сподели адмирал Ефтимов.

Военният министър разяснява изказвания, че с нашето безучастие ние саботираме обучение на НАТО, като безусловно безотговорни .

Той бе безапелационен, че обща процедура в НАТО е, когато има сходни случаи, съответното формирование или част от него да се изтегли от учението с оглед опазване на здравето на хората.

Срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз е извършена онлайн точно заради сходни проблеми в Брюксел. Поради същата причина Австрия и Чехия са отказали присъединяване на техни военнослужещи в идното обучение " Родопи - 21 " на 101-и алпийски полк , даде образец Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР