Около 1700 са повторно заразените с COVID-19 към 15 ноември.

...
Около 1700 са повторно заразените с COVID-19 към 15 ноември.
Коментари Харесай

Колко са преболедувалите КОВИД повече от веднъж в България - здравното министерство даде отговор

Около 1700 са наново инфектираните с COVID-19 към 15 ноември. Това заяви здравното министерство в отговор на въпроси на.

Досега публична информация по отношение на наново инфектирани с ковид в България не е била обявявана. В международен мащаб също няма достоверна статистика в това отношение. Има си, само че там единствената информация за повторни случаи в България е от времето, когато генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски заяви, че медици във ВМА са се разболели още веднъж. А в международен мащаб случаите на повторна болест към 24 ноември, 2021 година се пресмятат на малко под 185 000.
Испанско изследване: Изкаралите по-леко ковид са по-защитени от наново боледуване
Преболедувалите COVID-19 имат антитела в продължение на най-малко една година, демонстрира изследване на Международния институт за научни изследв...

, ръководителят на катедра " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) доцент Любомира Николаева-Гломб особено разяснява тематиката. Тя изясни, че с цел да приказваме за наново заразяване, има доста строги критерии. Първо, когато си инфектиран и с доказана диагноза COVID-19, взетата проба за тест би трябвало да се секвенира т.е. да е прочут изходният вид на вируса, а когато има признаци на втора зараза, отново да се направи секвенция на взета тогава друга проба и да се види има ли разлики в секвенциите на генома на вируса от двете проби и какви тъкмо са, с цел да се дефинира дали вторият случай е ново заразяване. Този развой обаче въобще не е елементарен, надлежно въпросът дали се практикува всеобщо по света, а и в България, стои.

Припомняме, че в края на предходната седмица беше публично оповестено – преболедувалите COVID-19 повече от един път ще могат да получават зелен документ. Той ще важи за 3 месеца.

Впечатление обаче направи следното конкретизиране: " Срокът от 90 дни не важи в случаите, когато обещано лице си направи лабораторен бърз антигенен тест, който е позитивен, а по-късно го удостовери с PCR проучване, което също е позитивно ". Оказа се, че подобен текст в на здравното министерство няма.
Защо някои се заразяват с ковид след имунизиране?
Нужно е време за създаване на имунитет и ефикасен имунен отговор. Защитният отговор стартира да се демонстрира след към 2 седмици от прочие..

зададе съответните въпроси на здравното министерство, откъдето ни препратиха до " Информационно обслужване " за пояснение. Обяснението се оказа просто – с този текст се отстрани заплахата да бъде публикуван документ, в случай че си си направил антигенен тест, той е излязъл позитивен и ти си решил да потвърдиш и с PCR тест дали е по този начин.

Защо тъкмо 90 и повече дни е срокът, който е общопризнат в България, с цел да се смята, че си наново разболял се от COVID-19, в случай че имаш признаци и си си направил тест, който го демонстрира (например на 1 януари и по-късно на 2 септември)? Става въпрос за случаи, при които има сложени две диагнози на заболяването, доказани със сертифицирани проби, прецизираха от здравното министерство за. И прибавиха: " В Германия, Хърватска, Чехия, Румъния, Словения, Испания и Швеция интервалът е 90 дни, както у нас. Във Англия изследванията на националните здравни управляващи демонстрират, че е допустимо PCR пробата да позитивира до 90 дни след първата зараза. Затова там също е избран интервал по-дълъг или еднакъв на 90 дни от последния позитивен PCR тест за COVID-19 за потвърждаване на реинфекция. Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите в Съединени американски щати дефинират повторното удостоверение на случай на COVID-19 с позитивен тест 90 или повече дни от последния предишен позитивен тест за коронавирусна зараза ".

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР