Около 1300 души остават в неизвестност в Германия, след като

...
Около 1300 души остават в неизвестност в Германия, след като
Коментари Харесай

1300 изчезнали и поне 70 жертви след наводненията в Западна Европа

Около 1300 души остават в неопределеност в Германия, откакто най-силните превалявания от един век насам провокираха смъртоносни наводнения. Отделни елементи от Западна Европа са опустошени, което докара до огромни избавителни акции.

Бързо движещи се потоци вода заляха цели градове и села в Западна и Южна Германия, вследствие на което постройките се срутиха и жителите останаха блокирани, заяви полицията. Най-малко 59 души починаха при невижданото наводняване, само че управляващите считат, че броят им се чака да нарасне, осведоми CNN. Тежко е ситуацията и в Белгия, Люксембург и Нидерландия.

Германия

Германия пострада най-сериозно с 59 починали към този момент, до момента в който в Белгия живота си са изгубили 11 души. 

Това е едно от най-тежките естествени бедствия в Германия след Втората международна война.

Броят на откритите тела нараства съвсем с всеки минал час, съобщи представител на районното вътрешно министерство на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия. Същевременно управляващите в окръг Арвайлер в западната немска провинция Райнланд-Пфалц оповестиха, че нямат информация за местонахождението на повече от хиляда души.

" В момента изхождаме от догатката, че има към 1300 изчезнали. Само в региона на окръжния град Бад Нойенар-Арвайлер от сутринта е имало към хиляда позвънявания, избавителните интервенции не престават ", се показва в известие на пресслужбата на окръга.

" В някои региони не сме виждали толкоз доста превалявания от 100 години ", сподели пред CNN Андреас Фридрих, представител на немската метеорологична работа. Армията се включи в разчистването, а избавителни отряди търсят изчезналите.

Около 165 000 души в Западна Германия са останали без ток в следствие на наводненията.

След двата дни на непрекъснати проливни дъждове в някои обитаеми места къщите са унищожени, пътищата - блокирани от паднали дървета, стотици военни и хиляди работещи в филантропични организации оказват помощ на полицията, танкове са изпратени да оказват помощ да се разчистват свлачища.

Белгия и Нидерландия

В южната част на Белгия наводненията са най-тежките за последните 20 години. Властите потвърдиха гибелта на 11 души в Белгия, а за безследно изчезнали се считат трима спасители, чиято лодка се е преобърнала в кален поток. Наводненията във Валония в южната част на Белгия започнаха в сряда през нощта против четвъртък вследствие на проливни дъждове, които продължиха и през целия вчерашен ден.

Спасителите употребяват моторни лодки и хеликоптери за евакуация на блокирани от водата хора.

В Нидерландия пък 10 хиляди души бяха призовани да изоставен домовете си, с цел да се спасят от наводнения поради прииждащите реки, съобщи " Ройтерс ".

Властите в град Маастрихт в Нидерландия приканиха жителите на двете области да изоставен домовете си поради предстоящото преливане на река Маас.

" Жителите би трябвало да изоставен домовете си допустимо най-бързо ", се споделя в предизвестие от локалните управляващи. Те би трябвало да търсят леговище при членове на фамилията, другари или познати отвън рисковата зона. Ако това не е допустимо, хората се поучават да отидат в приемните центрове, проведени от общината.

 
Жълт код. Оранжев код. А знаем ли какво да вършим при наводняване?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР