Около 1300 броя улични осветителни тела бяха подменени по централните

...
Около 1300 броя улични осветителни тела бяха подменени по централните
Коментари Харесай

Ново улично осветление на територията на община Разлог

Около 1300 броя улични осветителни тела бяха сменени по централните улици в град Разлог и село Баня, като част от ограниченията на Община Разлог за понижаване потреблението на електричеството.
            „ Увеличението на цените на тока затруднява извънредно доста бюджетите на всички, в това число и на общинска администрация. Със експерти от Общината посетихме цех за произвеждане на енергоспестяващи лампи в София. На място видяхме процесът на работа на българската компанията и закупихме пробно няколко лампи. Оказа се, че осветителните тела са извънредно ефикасни и енергоспестяващи. Взехме решение, да използваме услугите на българския отрасъл, по отношение на опциите на общинския бюджет. До момента сме подменили 1/3 от общо 3600 лампи в общината, изцяло по всички централни улици, като продължаваме и в по-малките такива. “, разясни зам. – кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров.
            Новото осветяване, създадени от българска компания, свети два пъти по-силно и изразходват няколко пъти по-малко сила от остарялото. Около 100 броя от лампите са и автоматизирани. Технологията включва понижаване на електропотреблението на 50% след среднощ, без да се трансформира осветеността по улиците.
            Енергоспестяващото осветяване, с гаранция от 5 години и период на живот – 10 години, оказва резултат и върху икономията на финанси. Общинска администрация изразходва към 2 500 лв. месечно от своя бюджет за непрекъсната замяна на старите осветителни тела. С осъществяването на подхванатите ограничения се планува в началото сметките да намалеят с към 35 хиляди лв. годишно. При цялостна замяна на всички 3600 лампи в общината, се окачва икономисване на общински средства, в размер на близо 100 хиляди лв. годишно.
Следващата замяна на улично осветяване е планувана в село Елешница.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР