Около 13 000 туристи са без електричество в швейцарския ски

...
Около 13 000 туристи са без електричество в швейцарския ски
Коментари Харесай

Хиляди останаха без електричество в швейцарския ски курорт Зермат

Около 13 000 туристи са без електричество в швейцарския ски курорт Зермат и не могат да изоставен курорта заради т ежки снеговалежи и извънреден риск от лавини , декларират управляващите, представени от " Гардиън ".

" Пристиганията и заминаванията до и от Зермат не са вероятни сега ", оповестява курортът на своя уеб страница. " Всички туристически пътеки и лифтове остават затворени - апелирам, следвайте инструкциите . Моля ви да останете у дома ", продължава известието.

Katrin from Ristorante Al Bosco has not lost her sense of humour

Говорителката на курорта, Джанин Имеш разяснява, че " близо 13 000 туристи " са останали в курорта, покрай оптималния му потенциал. Сайтът на курорта оповестява, че понастоящем има " липса на електрическата енергия на всички места в Зермат " и дават обещание спомагателна информация и актуализация към 17:00 часа.

Пътят за достъп до планинското населено място, чието население е към 5500 поданици, е затворено от понеделник сутринта заради рискови опасности от лавини и влаковете не са съумели да стигнат до гарата от 17:30 часа през вчерашния ден, оповестява Агенция Франс Прес.

" Никой не може да кара ски или различен тип туризъм, само че пък е безшумно, малко сантиментално " , разяснява Имеш. " Няма суматоха ". Провеждат се полети за наблюдаване, с цел да се дефинира какъв брой дълго може да продължи възбраната за пътешестване.

Snow traps 13,000 tourists at Swiss Alpine resort #Zermatt https://t.co/MVLOZNpYQl pic.twitter.com/GrCehO103q
— The Straits Times (@STcom) 9 януари 2018 година

Рискът от лавини към Зермат и няколко други курорта, в това число Саас-Фее в югозападния район Вале е нараснал до оптималното си равнище от пета степен в понеделник вечерта, изяснява президентът на района Роми Бинер-Хаузер.

Бинер-Хаузер разяснява пред локалния вестник Le Nouvelliste, че някои поданици са били предизвестени да държат прозорците си затворени и че до момента в който към момента не е планувана евакуация, обстановката " се следи на всеки половин час и в случай че нещата се трансформират, ще вземем нужните ограничения ".

Поради фьон има извънредно високи температури в швейцарските низини, само че в регионите с надморска височина над 1400 метра се следи повече от един метър снеговалеж през последните дни, оповестява швейцарският ефирен канал SRF.

#Lawinengefahr Stufe 5 von 5 im #Südwallis gemäss #SLF. Das letzte Mal gab es Stufe 5 vor 9 Jahren mit einer ähnlichen Wetterlage wie aktuell. Föhn aus Südost #Rofel brachte viel Neuschnee nach #Zermatt.@WSL_research #Schnee
ds pic.twitter.com/9S0E1ews0H
— SRF Meteo (@srfmeteo) 9 януари 2018 година

Швейцарският федерален институт за проучване на горите, снега и ландшафта WSL предизвестява, че новият снеговалеж, който е върху на остарелия сняг , който е паднал през Коледните и новогодишните празници, може да провокира " многочислени спонтанни лавини от огромен и постоянно, доста огромен мащаб " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР