Около 13 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат разположени във

...
Около 13 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат разположени във
Коментари Харесай

13 000 полицаи са мобилизирани срещу днешните протести във Франция

Около 13 000 служители на реда и жандармеристи ще бъдат ситуирани във Франция по време на днешните огромни митинги на 28 март, като 5500 от тях ще бъдат ситуирани в Париж. Това заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, представен от BFMTV.

Жералд Дарманен се притеснява, че ще има опити за нарушение на публичния ред.

На 28 март ще бъде маркиран общо десетият ден на митинги против промените .

Профсъюзите приканват за стачка на железничарите, чака се работата в метрото да бъде затруднена, ще стачкуват контрольорите на въздушния трафик, както и учителите и енергийните служащи, написа " Фигаро ".

На летищата Орли, Марсилия, Тулуза и Бордо може да бъдат анулирани до 20% от полетите.

В някои градове митингите бяха съпроводени с вълнения, грабежи и опити за палежи: в Бордо стачкуващите подпалиха кметството, в Париж бяха регистрирани голям брой палежи .

В средата на март френското държавно управление утвърди пенсионна промяна, заобикаляйки Народното събрание. Реформата планува увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години .

Размириците накараха Макрон и кралицата Камила - в началото планувано за този уикенд - до началото на лятото.
 Рейтингът на Макрон продължава да пада
Рейтингът на Макрон продължава да пада

Причината е противоречивата пенсионна промяна

Макрон е изправен пред рецесия, която докара до едни от най-големите стачки и най-лошото улично принуждение във Франция от години, откакто държавното управление му прокара непопулярния си законопроект за пенсионна промяна през Народното събрание без гласоподаване.

Макрон даде обещание да продължи с " демократичния развой " и чака решението на най-висшия парламентарен орган на Франция, Конституционния съвет, по отношение на законопроекта за пенсиите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР