Около 125 000 жилища в Париж останаха временно без ток

...
Около 125 000 жилища в Париж останаха временно без ток
Коментари Харесай

125 000 жилища в Париж останаха без ток поради авария


Около 125 000 жилища в Париж останаха краткотрайно без ток в четвъртък вечерта заради развален трансформатор, само че обстановката към този момент се възстановява, заяви френският оператор на електрическата мрежа RTE. По-рано стана известно, че след повредата, станала към 22:15 локално време без електричество са останали жилища в югоизточната част на Париж. Според RTE спирането на тока се дължи на щета в трансформатора на енергийната компания Enedis. Аварията засегна 3-ти, 4-ти и 5-ти регион на Париж, все още обстановката с електрозахранването се възстановява. Очаква се френските управляващи на 9 декември да извършат тестови спирания на електрозахранването в редица райони, предава БГНЕС.

Последно RTE заяви, че във Франция са вероятни краткотрайни спирания на електрозахранването в избрани региони по време на пиковите часове на ползване: от 8 до 13 и от 18 до 20 часа.

В същото време френският президент Еманюел Макрон неотдавна реагира остро на журналистически въпрос за вероятни спирания на тока във Франция тази зима, като прикани да спре плашенето на хората с „ неуместни сюжети “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР