Около 1000 демонстранти, привърженици на радикалната фракция на крайната левица

...
Около 1000 демонстранти, привърженици на радикалната фракция на крайната левица
Коментари Харесай

Полиция и жълти жилетки си спретнаха сблъсъци в Париж

Около 1000 стачкуващи, последователи на радикалната секта на крайната левица и "жълтите жилетки " във Франция са се включили през днешния ден към Похода за климата в Париж, заяви полицията, представена от Българска телеграфна агенция.

Шествието стартира в ранния следобяд от центъра на френската столица и първоначално бе придружено от произшествия сред тези радикалисти и силите на реда. Повредени бяха градски мебели и кофи за отпадък, нанесени бяха вреди на два банкови офиса, а два скутера бяха подпалени. Крайнодесните деятели, някои от които с маски на лицата, замервали служителите на реда с разнообразни предмети. Жандармерията отвърнала със сълзотворен газ, принуждавайки част от участниците в похода да правят отстъпка обратно.

Няколко хиляди се включиха в днешния Поход за климата в Париж по апел на доста неправителствени организации след вчерашната историческа "световна стачка за климата ", в която участваха 10 000 души във френската столица.

Обстановката в Париж е напрегната, защото през днешния ден там се организират по едно и също време няколко демонстрации - с изключение на Похода за климата, има митинги на "жълтите жилетки " срещу обществената и данъчната политика на държавното управление, както и шествие против плана за пенсионна промяна.

В ранния следобяд бяха задържани 123-ма души, а 174 санкционирани в региони, където демонстрациите са неразрешени.

Също през днешния ден във Франция стартират Дните на културно-историческото завещание, през които е планувано да бъдат отворени вратите за обществеността на разнообразни обществени институции, в това число Елисейския замък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР