Около 10% отлив на почивките до Турция, след силните земетресения

...
Около 10% отлив на почивките до Турция, след силните земетресения
Коментари Харесай

Няма да ходим в Турция по Великден заради земетресенията

Около 10% отлив на почивките до Турция, след мощните трусове през февруари, регистрират туроператори от Бургас, оповестява БНР.

В първите дни е имало най-вече отводи, до момента в който в този момент ползата към пътуванията, изключително до историческите и огромни градове, като Одрин и Истанбул е обновен, коментира туроператорът Димитър Костадинов. Въпреки това, поради инфлацията, има повишаване на хотелите и от там забележителен спад на резервациите, по отношение на предходната година.

" Може би с 30%-40% в Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум. Ако една отмора приблизително е излизала през предходната или по-миналата година към 500 лв., в този момент е 700 лв.. Големите понижения бяха до края на годината и по-късно до края на февруари. Сега може би според от това по какъв начин са вървели записванията по хотелите може да пуснат отново някои промоционални цени, само че надали ще са за май месец.

Всичко зависи от това за кой интервал каква претовареност има хотела. Може и в последния миг да пуснат цена, която повече да те устройва ", сподели Димитър Костадинов.

За великденските празници туроператорът уточни, че ползата на българските туристи е най-много към Гърция и Румъния. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР