Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват за

...
Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват за
Коментари Харесай

Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват на карнавала в Рио де Жанейро

Около 1,5 милиона туристи от целия свят се чакат за карнавала в Рио де Жанейро, с 400 хиляди повече от предходната година, оповестява Франс прес.

Агенцията цитира прогнозите на кмета на града Марсело Кривела. По неговите думи градската администрация е положила огромни старания за провеждането на карнавала, който се надява да премине спокойно и без принуждение. Очаква се постъпленията от туристи да подтикват стопанската система на града и да доближат тази година 900 милиона евро. Кметството планува, че ще бъдат заети 90 % от хотелските кревати по време на празненствата.

Година и половина откакто Рио де Жанейро стана хазаин на олимпийските игри, градът е обзет от невиждана престъпна вълна, подклаждана и от острата финансова рецесия.

Бивш евангелистки свещеник, Марсело Кривела беше жигосан като "сух морализатор " откакто понижи на половина преди шест месеца отпусканите средства от градската администрация за школите по самба, които ще дефилират на карнавала.

Миналата година, едвам един месец след избирането му за кмет на Рио, той не участва на нито едно карнавално шествие. Кривела блесна с отсъствието си даже по време на обичайното връчване на ключа на града на крал Момо. Тази година тази гала, която отбелязва началото на карнавалните празненства, е планувана за 9 февруари, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР