Оказва се, че кралица Елизабет II е разочарована от бездействието ...

Оказва се, че кралица Елизабет II е разочарована от бездействието

Кралицата се възмутена заради промените в климата, но колко еко е тя?

Оказва се, че кралица Елизабет II е разочарована от бездействието на политиците по отношение на ограниченията, които би трябвало да се вземат, с цел да се спре изменението на климата . По-рано тази седмица Нейно Величество съобщи, че е "раздразнена " от хора, които "говорят, само че не вършат нищо ".

Кралицата беседва с херцогинята на Корнуол и ръководителя на Народното събрание Елин Джоунс преди провеждането на срещата на високо ниво за климата в Глазгоу, която ще стартира на 31 октомври.

"Изключително, нали. Чувал съм всичко за срещата, само че към момента не знам кой идва. Никаква концепция. Знам единствено за хора, които няма да дойдат. Наистина е дразнещо, когато приказват, само че не вършат нищо ", сподели кралицата.

Джоунс добави: "Точно по този начин. Време е да действаме. А през днешния ден гледах внука ви (принц Уилям, който тази седмица започна своята премия Earthshot) по малкия екран, който сподели, че няма смисъл да пътуваме в космоса, би трябвало първо да спасим Земята. "

Кралицата отговори: "Да, четох за това ".

По време на ръководството си кралицата е въвела редица екологични смени в своето имение.

Бъкингамският замък в този момент създава собствен личен мед с помощта на четирите си пчелни кошера. Монархът е построил и впечатляващ парк от енергийно ефикасни хибридни коли, един от които бе употребен като катафалка на погребението на херцога на Единбург по-рано тази година.

Както означава Иън Лойд, кралски фотограф и създател на "Херцогът: 100 глави от живота на принц Филип ", огромна част от решенията на кралицата за околната среда идват от естествената й податливост да бъде допустимо най-пестелива.

"Кралицата постоянно е харесвала относително "простият " метод на всекидневен живот. След като е претърпяла депресията и Втората международна война, през целия си живот е била наясно с проблемите при спестяването на пари ", споделя той пред The ​​Independent, акцентирайки слуховете, че Нейно Височество всяка вечер обикаля Бъкингамския замък и изключва осветлението в неизползваните стаи.

От гарантирането, че електричеството не се губи, до оповестяването, че повече няма да носи кожи, кралицата ясно е отбелязала мястото си като съдружник в битката против изменението на климата. Ето някои от изборите, които тя прави, с цел да води по-устойчив метод на живот.

Тя спря да носи кожи

През 2019 година формалният стилист на кралицата разгласи, че тя е спряла да носи същинска кожа и за всички бъдещи тоалети ще употребяват единствено изкуствена кожа. Споделяйки актуализацията в записките си "Другата страна на монетата: Кралицата, тоалетката и дрешника ", Анджела Кели разкри, че кралицата е стигнала до такава степен, че да отстрани норковата обшивка от обичаните си палта. "Ако Нейно Величество би трябвало да участва на годеж в изключително студено време, от 2019 година нататък ще се употребява изкуствена кожа, с цел да се подсигурява, че й е топло ", написа тя.

Трябва макар че да се отбележи, че кралицата към момента носи до известна степен същинска кожа като част от своите кралски отговорности, защото доста от обичайните й церемониални одежди са направени от кожа. Решението на кралицата имаше широкомащабно влияние, като отчетът на Lyst`s Conscious Fashion за 2020 година откри, че това провокира 52 % скок в търсенията на артикули от изкуствена кожа.

Тя има вяра в бавната мода


Въпреки че кралицата постоянно носи нови тоалети за обществени изяви, тя се пробва и да повторя облеклото си повече от един път. В книгата си "HRH: Толкова доста мисли за кралския жанр ", журналистката Елизабет Холмс разкрива, че всяко облекло, носено от кралицата, е записано, а повторенията са разпределени по този начин, че да не се носят два пъти пред едни и същи хора. "След това - след второто или третото обществено излизане, костюмът или ще бъде модифициран в нов дизайн, или ще бъде носен на персонални празници или срещи ", изяснява Холмс.

Жълтият костюм, който Елизабет II носи на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 година, се показа още един път по време на посещаване в Австралия през октомври същата година, до момента в който подобаващ отбор от синя рокля и палто, който носеше в Малта през 2005 година, бе забелязан още веднъж на Royal Ascot през 2008 година

Тя следи потреблението на енергия

Лойд споделя пред The ​​Independent, че "по някакъв метод кралицата постоянно е щадяла околната среда, като е била естествено пестелива ". "Често цитираните приказки, че тя обикаля двореца късно през нощта и изключва светлините, са правилни . След като е претърпяла депресията и Втората международна война, през целия си живот е била наясно с проблемите при спестяването на пари ", споделя той.

Освен че персонално изключва неизползваните светлини, кралицата следи деликатно какъв брой невъзобновяема енергия се употребява в нейното имение, като следи потреблението посредством мрежа от 60 интелигентни брояча. В опит да понижи количеството употребявана енергия, енергийно ефикасното LED осветяване, което дава обещание да употребява 86% по-малко електрическа енергия, се тества в домовете й.

Имението на кралицата не се отоплява от Националната мрежа . Вместо това Бъкингамският замък и замъкът Уиндзор употребяват комбинирани топлоелектрически централи и котли за превръщане на природен газ в електричество. Освен това Уиндзорският палат получава 40% от електрическата енергия си от две водноелектрически турбини на река Темза в Ромни Уиър.

Контрол на отпадъците

Пестеливите способи на кралицата са добре документирани от кралски историци и биографи. В книгата си от 2012 година "Младата Елизабет: Създаването на нашата кралица " създателят Кейт Уилямс настоява, че кралицата постоянно употребява наново опаковъчна хартия.

"След Коледа Елизабет събираше опаковъчната хартия и панделките и ги изглаждаше, с цел да бъде преизползвана. Това е табиет, който не престава и до през днешния ден ", написа Уилямс.

Тя сама си прави мед

Бъкингамският замък е дом на четири италиански пчелни кошера, два от които са там от 2009 година и два от 2010 година

Кошерите се държат на островче посред езерото в градината, който е затрупан с треви, което им дава неотложен достъп до почти 350 типа диви цветя и 600 растения.

След първата година в новия си дом пчелите създават 83 буркана мед.

Нейните градини предизвикват дивата природа да процъфтява

Градините на Бъкингамския замък са деликатно проектирани, тъй че да могат да служат като местообитания за разнообразни инсекти. Големи купчини дървесина, в които живеят бръмбари и паяци, са подредени към територията на двореца.

Мъртвите дървета и пънове остават такива, каквито са, осигурявайки " идеална среда за насекомите да снасят яйцата си и да излюпят ларвите си ", се споделя от представители на двореца. Едно такова мъртво дърво, в дъното на Розовата градина, сега е дом на семейство кълвачи.

Градините също имат "политика за дълга трева " на 10% от земята. Около 320 типа диви цветя порастват тук и им е разрешено да преминат през целия годишен цикъл на напредък, преди да бъдат отрязани през август. "Това значи, че на полските цветя е разрешено да се възпроизвеждат и да се поддържат без външна интервенция ", изясняват от двореца.

Тя моли обществеността да засажда дървета

През май кралицата разгласи нова самодейност, с която желае обществеността да засади допустимо най-вече нови дървета преди нейния Платинен празник през юни следващата година.

Зеленият балдахин на кралицата кани хората от Обединеното кралство да вземат участие, когато сезонът на засаждане на дървета стартира през октомври, с вярата да сътвори " завещание в чест на водачеството на кралицата на нацията, което ще бъде от изгода за бъдещите генерации ".

"Независимо наистина ли сте умел градинар или цялостен новак, ние ще ви съпроводим през процеса на засаждане на дървета, тъй че те да оцелеят и да процъфтяват в протежение на години ", се споделя в публично известие.

За да подкрепи стартирането на схемата, кралицата си партнира с Woodland Trust, която ще подари повече от три милиона безвъзмездни фиданки на учебни заведения и публични формации в цялата страна. Събитието беше подкрепено и от премиера Борис Джонсън, който сподели, че дърветата "стоят на първа линия в нашата битка против изменението на климата ".

Тя пътува екосъобразно

През последната година, сходно на останалия свят, кралските особи са понижили своите интернационалните и вътрешни пътувания заради пандемията. Но, съгласно BBC, предходни сметки показват, че въглеродният отпечатък на кралското семейство единствено от публични пътувания е бил 3344 тона CO2 през 2018 година Същата година Хари и Меган са подложени на критика за хвърчене с частни самолети. Не е ясно наистина ли фамилията употребява компенсиране на въглерода по време на пътешестване.

Но по време на обиколка на Единбургския институт за изменение на климата по-рано този месец кралицата сподели, че изменението на климата значи, че "в последна сметка ще би трябвало да променим метода, по който вършим нещата ".

Сред персоналните си смени кралицата се е заела да пътува с електрически транспортни средства . Пристигайки в института в хибриден Range Rover, когато слезе от колата, тя сподели на наблюдателите, "тя е електрическа ".

През 2017 година представител на кралското семейство сподели пред The ​​Mirror, че кралицата е разширила своя парк от електрически транспортни средства, добавяйки екологичен микробус Nissan.

Колекцията към този момент включва Renault Twizy, BMW i3 и BMW хибрид 7-ма серия. Говорителят сподели, че микробусът ще бъде употребен за "транспортиране на машини, растения и при персонални нужни " от градинарския екип на Бъкингамския замък.

Източник: dnes.bg