Оказа се, че покойният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес има

...
Оказа се, че покойният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес има
Коментари Харесай

Габриел Гарсия Маркес има извънбрачна дъщеря в Мексико

Оказа се, че починалият колумбийски публицист Габриел Гарсия Маркес има извънбрачна щерка в Мексико. Майката е мексиканска писателка, с която Нобеловият лауреат за литература е имал връзка преди три десетилетия, предадоха международните организации.

Грижливо защитаваната загадка бе разкрита в неделя от колумбийския вестник " Универсал ". Достоверността на информацията бе доказана от родственици на Маркес, който умря на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2014 година

Покойният колумбийски публицист, фамозен с романи като " Сто години самотност ", " Любов по време на холера " и " Хроника на една предизвестена гибел ", бе женен повече от половин век до гибелта си за своята сънародничка Мерседес Барча. Те имат двама синове - Родриго и Гонсало.

Съпругата на Маркес умря на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2020 година

В. " Универсал " разкри, че носителят на Нобеловата премия за литература за 1982 година е имал спекулация с мексиканската писателка и журналистка Сусана Като при започване на 90-те години на предишния век. Искрата сред двамата пламнала, до момента в който написали дружно сюжетите за два кино лентата. След това Като, родена през 1960 година в Мексико сити внучка на иракски бежанец, взела изявление от Маркес за списание през 1996 година

Извънбрачната щерка на писателя се споделя Индира. Тя е родена през 1990 година и носи семейството на майка си. Кръстена в чест на починалата индийска министър-председателка Индира Ганди, дъщерята на Маркес е режисьор на три документални кино лентата. През 2014 година тя получила няколко награди за единия от тях, който споделя за мигранти, преминаващи през Мексико.

Племенници на Габриел Гарсия Маркес споделиха, че от години знаели, че той има извънбрачна щерка, само че били помолени от роднините си да пазят поверителност по въпроса.

Индира " води доста артистичен живот, сходно на много хора в това семейство. Много сме щастливи, че тя сама свети ", съобщи племенницата на писателя Шани Гарсия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР