Оживление цари на пловдивското летище, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на

...
Оживление цари на пловдивското летище, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на
Коментари Харесай

Шефът: Оживление цари на пловдивското летище, пълни ми се окото!

Оживление царува на пловдивското летище, заяви за Plovdiv24.bg шефът на аеропорта. " Пълни ми се окото, елате да видите каква прелестна панорама е! Пътници слизат,  други се качват “, сподели Спасов.

Общо пет са постоянните линии, които се извършват от летището. И петте са на нискотарифните компании Wizz Air и Ryanair.

Заради ниските цени ли, или поради положителната дестинация, само че полетите се извършват на 100% и са пет пъти в седмицата.

В момента настоящите постоянни линии са две до Лондон (Великобритания) и по една до Меминген (Германия) и Дортмунд (Германия).

Най-новата дестинация е до Дъблин (Ирландия), която ще коства единствено 12,99 евро. Полетите до там потеглят на 18 декември от летище " Пловдив " и ще се извършват всеки вторник и събота от Ryanair “, сподели Спасов. С това постоянните полети в зимното разписание от пловдивското летище стават общо 12.

Ryanair обслужва два пъти седмично и постоянните дестинации до Лондон. Полетите до Лондон пък са на още по-ниска цена – по 16.70 лв., което си е напряко без пари.

Другата компания покрива също два пъти седмично маршрутите Дортмунд и Меминген.

" И превозвачите са удовлетворени, и пасажерите, а сигурността е обезпечена “, сподели още Спасов. Той добави, че Wizz Air например са получили приз за най-сигурна нискотарифна компания. Спасов уточни още, че от време на време се случва вместо 180 пасажери да слязат 160 от Лондон, само че е обикновено да има и отказали се в последния миг пасажери.

Засега остава неуреден въпросът с публичния превоз, който да обслужва летище " Пловдив ". Пътниците употребяват частен превоз от и за летището. Има и таксита. Но няма публично подписани контракти към момента, като се чака напълно скоро този проблем да бъде позволен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР