ОИСР е партньор в разговорите за облагане на технологичните гиганти.

...
ОИСР е партньор в разговорите за облагане на технологичните гиганти.
Коментари Харесай

Доц. Петър Чобанов: Кризата дотук ни струва 5,5 милиарда лева

" Организацията за икономическо сътрудничество и раз е сътрудник в диалозите за облагане на софтуерните колоси. Имахме икономическа глобализация, нямахме политическа ". Това съобщи пред NOVA NEWS доцент Петър Чобанов, шеф на Института за стопанска система и политики към УНСС и някогашен финансов министър.

Той счита, че това, че няма необлагаем най-малко на приходите, може да е проблем.

" Препоръката на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е нееднозначна. Липсва всеобщо тестване в България, също и други страни от района. Мерките бяха релативно демократични, което не разреши да навредят на икономическото развиване ", изясни доцент Чобанов.

По думите му осъществяването на приходите е положително, малко по-високи са данъчните доходи от 2019 година Около 3,5 милиарда е дефицитът, с към 5,4 милиарда се е нараснал дългът. А фискалният запас понижа с към 100 млн.

" Правителството има по-малко активи. 5,5 милиарда ни е коствала жестоко рецесията във връзка с обществени финанси ", изясни финансистът.

Според него би трябвало да харчим по-ефективно обществените средства, с цел да не допуснем хората да си потеглят от страната. А онлайн образованието има бъдеще.

Мнението на Чобанов е, че Байдън ще търси съдружници, обективна търговия и многостранни съдействия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР