Охранители на тумби не се забелязвали наоколоПоетесата Маргарита Петкова пусна

...
Охранители на тумби не се забелязвали наоколоПоетесата Маргарита Петкова пусна
Коментари Харесай

С Меркел на пазар

Охранители на тумби не се забелязвали в близост

Поетесата Маргарита Петкова пусна във фейсбук профила си фотография, на която тя и актрисата Нона Йотова пазарят в берлински супермаркет, а на втори проект се вижда канцлерът на Германия Ангела Меркел, която прави същото сама. Нашенките засекли канцлера на Германия в квартална бакалия. Дамата, която ръководи най-силната стопанска система в Европа, пълнела пазарската кошница без тайфа охранители.

Петкова разяснява фотографията с съветския израз " Опять попали в газету ". И още: " На пазар в Берлин. Видни персони в квартална бакалия. Е, събрахме се! Нема “Бойко ”, да живее интернационалното извършване на покупки! "

Публикацията й незабавно събра десетки мнения във фейсбук, в доста от които се показва удивление, че на никое място не се вижда защитата на канцлера Меркел.

Новината незабавно бе подхваната от българските медии.

В различен пост поетесата изяснява за какво е била в столицата на Германия. " Чудесната самодейност на Arttheater Katja Kostova и BKI in Deutschland “Известни артисти четат модерни български създатели ” събра българи освен от Берлин, само че и особено пристигнали за събитието фенове на българската просвета от Лайпциг, Потсдам и Хамбург. Специални благодарности на Нейно Превъзходителство госпожа Елена Шекерлетова, дипломат на Република България в Германия, която удостои с наличие събитието, на композитора и ръководител на СБК, отсрочил особено завръщането си в България, на брачната половинка му Мариана Минкин - посланик в Федерална Република Германия, на Мария Стоянова, някогашен ръководител на Съвет за електронни медии, както на всички чиновници на посолството ни, на формалните представители на институции и организации и многочислената аудитория, отделила от времето си с цел да бъдем дружно ", написа тя в обществената мрежа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР