Огромно напрежение предшества мача от квалификациите за европейското първенство през

...
Огромно напрежение предшества мача от квалификациите за европейското първенство през
Коментари Харесай

Напрежение преди Франция - Турция заради военните действия в Сирия

Огромно напрежение предшества мача от квалификациите за европейското състезание през 2020 година сред Франция и Турция. Срещата ще се играе в Париж през днешния ден (14 октомври).

Причината не е само равните точки на двата отбора на върха в групата. Голяма част от почитателите на домакините недоволстват поради военните дейности, които Турция предприе в Сирия. Те са ориентирани към кюрдските сепаратисти.

Против нахлуването на военни елементи в Сирия публично се разгласи френският президент Еманюел Макрон.
Макрон и Меркел приканиха Турция да спре настъплението в Сирия Има заплаха тази интервенция да сътвори неудържима филантропична обстановка и да помогне на Ислямска страна още веднъж да се появи в региона, считат водачите
Очаква се на мача да участват 4000 почитатели на Турция. Според френските медии обаче те ще са близо 40 000 в града.

Междувременно от УЕФА се заеха с следствие на жест на турските национали при успеха против Албания. Възпитаниците на Шеньол Гюнеш козируваха при победния гол на Дженк Тосун. Това тяхно деяние се разчете като привет към войските на южната ни съседка, които организират интервенцията.

Снимка: Reuters

" Забранява ли правилникът да се вършат препратки към политика и вяра? Да и ви подсигурявам, че ще проверим случая ", сподели шефът на медийния отдел на УЕФА Филип Таунзънд, представен от италианската организация " Анса ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР