Огромният скок на случаите на COVID-19 през последните седмици заплашва ...

Огромният скок на случаите на COVID-19 през последните седмици заплашва

ЕС: Икономическото възстановяване е застрашено от скока на Covid случаи

Огромният скок на случаите на COVID-19 през последните седмици заплашва възобновяване на Европейския съюз от дълбокия стопански спад , породен от миналогодишното начало на пандемията, сподели в сряда ръководителят на стопанската система на блока, оповестява АП.

А медицински специалисти предизвестиха, че положението на публичното здраве може да се утежни доста .

Само преди две седмици изпълнителната власт на Европейски Съюз увеличи прогнозата си за напредък за стопанска система , която се възвръща.

Но еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони сподели в сряда, че оптимистичната картина в този момент още веднъж е под подозрение на фона на възходящите инфекции и с повторното въвеждане на ограничавания в възходящ брой държави-членки.

Опасенията са, че есенната прогноза за растеж от 5% тази година в 19-членната еврозона към момента може да бъде наранена от рецесията с вируса в края на годината.

" Единственото ни обръщение е: Отнасяйте се към обстановката доста съществено ", сподели Джентилони, " само че без да мислим, че икономическото влияние ще бъде същото като преди една година ".

Медицинските специалисти предизвестиха за идни компликации и приканиха за незабавни ограничения, които могат да обиден значими браншове като ресторантьорството, питейните заведения и туризма, които към този момент бяха мощно наранени от вируса предходната година.
 СЗО е доста обезпокоена от скока на Covid в Европа
СЗО е доста обезпокоена от скока на Covid в Европа

Проблем е незадоволителната имунизация, наложителната имунизация е " последна мярка ", само че би било " доста навременно да се организира юридически и обществен спор " по въпроса

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите съобщи в отчет от сряда, че тежестта от мощно заразния вид Делта се " чака да бъде доста висока през декември и януари ", в случай че не бъдат подхванати фрапантни дейности на държавните управления и имунизациите не се повишават още повече.

Всичко опонира на първичните упования за празничния сезон, когато се смяташе, че европейците, необременени от рестриктивните мерки на COVID-19, ще се потопят в своите спестявания от миналата година и ще харчат, давайки на стопанската система огромен късмет.

Сега, предизвести ECDC, " празничният сезон в края на годината , който обичайно се свързва с действия като обществени събирания, извършване на покупки и пътувания , съставляват обилни спомагателни опасности за засиленото предаване на Делта ".

Директорът на ECDC Андреа Амон приказва за здравните системи, които към този момент са претрупани в някои страни от Европейски Съюз , а други са близки до това. " Сега би трябвало да го приемем в действителност съществено, в смисъл, че би трябвало да се ползват ограничения, с цел да се понижи предаването ".

В предишното обаче това означаваше блокиране и затваряне на предприятия, които бяха виновни за невиждания стопански спад.

" Имаме още малко време до Коледа ", сподели Амон. " Но в случай че обстановката не се усъвършенства, това може да значи, че тези ограничения би трябвало да бъдат взети и по време на Коледа ".
 Европа пришпорена да работи незабавно на фона на ужасна COVID-19 вероятност
Европа пришпорена да работи незабавно на фона на ужасна COVID-19 вероятност

Европа понастоящем е най-силно засегнатият район от коронавируса

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg