Огромните течове на газопроводите Северен поток 1 и Северен поток

...
Огромните течове на газопроводите Северен поток 1 и Северен поток
Коментари Харесай

Датският премиер: Течовете на "Северен поток" в Балтийско море са предизвикани умишлено

Огромните течове на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " край остров Борнхолм в Балтийско море са провокирани съзнателно, съобщи министър председателят на Дания Мете Фредериксен, представена от организация Ройтерс.

Министърът на енергетиката Дан Йоргенсен изясни, че става дума за гърмежи, както по-рано оповестиха от Шведската сеизмологична мрежа, и че дупките в тръбите са прекомерно необятни, с цел да са били провокирани случайно.

Датските управляващи нямат информация кой може да стои зад случилото се, само че не считат също по този начин, че Дания е директно застрашена от военно нахлуване.

Междувременно шведската полиция стартира следствие за бойкот, а управляващите в Норвегия, която стана най-големият снабдител на природен газ за Европа след намаляването на съветските доставки, ускориха ограниченията за защита на газовата и петролната инфраструктура в Балтийско море.

По-рано Украйна разгласи, че течовете на газ от двата газопровода са " терористична офанзива " и " акт на експанзия " на Русия против Европейския съюз.

От Кремъл окачествиха новината за течовете като " доста притеснителна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР