Огромни задръствания по двете основни магистрали. Преди трите почивни дни

...
Огромни задръствания по двете основни магистрали. Преди трите почивни дни
Коментари Харесай

Огромни задръствания и ремонти по магистралите

Огромни тапи по двете съществени автомагистрали. Преди трите почивни дни за празника на Независимостта хиляди българи потеглиха на път.

Задръстването на "Тракия” стартира още преди обед, следобяд тапи се образуваха и по "Хемус”. На автомагистралата от София до Бургас километричната опашка остава и в този час. За да контролират трафика, в идващите дни ще има полицейски екипи по първокласните пътища, автомагистрали и трасета, които водят към граничните пунктове.

От Агенция "Пътна инфраструктура” поучават да шофирате деликатно в региона на четирите моста на автомагистрала "Хемус”, където тече ремонт.

Задръстванията на изходите на София започнаха още преди обяд. Заедно с тях и гневните водачи в края на колоната. Причината за съвсем 5-километровото запушване е ремонт на 17-ти км на автомагистрала "Тракия”.

"Някъде към 40 -50 минути чакаме...пълна неорганизация, липса на всякаква организация”, възмущава се Любомир.

От полицията твърдят, че за бързото напредване на тръгналите на път, всички налични служители на реда, ще бъдат на крайник.

"Ще се получи натоварване на главните пътни артерии и в обособени сектори има продължаващи поправки, там ще бъде основана нужната организация и умоляваме всички водачи за самообладание и схваща, с цел да не допуснем катастрофи”, приканва инсп. Петър Соколов от Главна дирекция "Национална полиция”.

Николай, който пътуваше за Хасково, показа, че не е доста удовлетворен от задръстването, само че се пробва да приема нещата с усмивка.

Интензивен трафик по пунктовете към Гърция, Сърбия и Румъния - чакат и от Гранична полиция по тази причина поучават преди да се предприеме пътешестване да се планува задоволително време, по-късно да си ревизирате документите, изключително внимание да се обърне на документите, които са за малолетни деца.

За да се облекчи трафикът придвижването на камионите над 12 тона беше лимитирано до 20 часа в петък и в последния почивен ден на 24 септември от 14.00 до 20.00 часа.

В идващите 3 дни

През идващите 3 почивни дни се чака и засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. Основно вниманието на пътните служители на реда ще бъде ориентирано по направленията към ГКПП-тата с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново, изясни контрольор Петър Соколов от отдел "Пътна полиция “.

Тези, които ще пътуват в посока на Велико Търново, могат да се възползват от уеб страницата на общинската администрация, където е оповестена краткотрайната организация на придвижването.

За територията на останалата част от страната също са планувани екипи, които да подкрепят придвижването.

Соколов прикани пътуващите да подават навреме сигнали в случаи на нападателно шофиране, с цел да могат полицейските екипи, които са наоколо до мястото да реагират бързо по отношение на тези водачи и да бъдат подхванати съответните ограничения по Закона за придвижване на пътищата. Той подсети, че в обособени сектори има продължаващи поправки и моли водачите да проявят повече приемливост, с цел да не се позволен тежки произшествия.

На 22 септември

На 22 септември от 11.00 ч. на площад "Княз Александър I " пред Паметника на Независимостта ще се организира тържествено честване на 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Главен контрольор Георги Георгиев от Групово дело "Охранителна полиция " изясни, че церемонни по случай празника се чакат във всички градове в страната.

По мотив шествието "Нощно каране " в София на следващия ден, което се провежда в памет на починалите мотористи, ще се включат към 1000 мотора и се чакат усложнения в придвижването. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието би трябвало да завърши до 21.30 ч.

Във връзка с Деня на подвижността в събота ще бъде затворен центърът в София от 10.00 до 17.00 ч. През почивните дни се чака и засилен трафик по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния.

Огромни тапи на всички входове на София

Къде в София ще има поправки

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР