Огромни остъпки за литър гориво ползват колите на властта, стана

...
Огромни остъпки за литър гориво ползват колите на властта, стана
Коментари Харесай

Колите на властта бръмчат с огромни отстъпки от бензиностанциите

Огромни остъпки за литър гориво употребяват колите на властта, стана ясно от информации на министрите, направени до депутата от Демократична България Ивайло Мирчев. Сумите варират от 25 стотинки (колкото предлага министър председателят Кирил Петков, подсилен от вицето си Асен Василев за жителите от 1 юли - б.р.) до цели 36 стотинки за бензин или дизел.

Почти всички запитани министри са разкрили и бензиностанциите, с които са сключили контракти за пълнене на служебните резервоари, като прави усещане, че множеството са или са с родната " Петрол ", или с съветската " Лукойл ". Тъкмо с директния ползвател на горивата от рафинерията край Бургас обаче се употребяват най-големите отстъпки.

А те са за колите на Министерство на вътрешните работи шефа Бойко Рашков и най-вероятно се включват и патрулните, и катаджийските. Цели 3 контракта е сключило вътрешното ведомство за горива, като над 11% отстъпка употребява от " Лукойл ".

8,25 на 100 по-евтино пък зареждат колите, ръководени от принципала на военното министерство Драгомир Заков. Договорът там е с американската компания " Шел ".

При съветския филиал у нас пълнят резервоарите и колите, благосъстоятелност на екоминистъра от Демократична България Борислав Сандов, а австрийските сметки посредством " ОМВ " цялостни общественият министър Георги Гьоков, сочат още справките до Мирчев.

Някои от договорите са подписани предходната година, а някои - през актуалната с встъпването на новата власт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР