Огромни опашки се образуваха тази сутрин по КПП-тата в Пловдив.

Огромни опашки се образуваха тази сутрин по КПП-тата в Пловдив. ...

Огромни опашки по КПП-тата в Пловдив заради декларацията за пътуване.


Огромни опашки се образуваха тази сутрин по КПП-тата в Пловдив. Километрични колони се извиха на „Карловско шосе“, „Скобелева майка“ и „Пещерско шосе“.

Стотици автомобили чакаха повече от час, за да влязат в Пловдив. Причината е декларацията за пътуване, с която трябва да разполага всеки шофьор.

Снимка: btvnovinite.bg

В час пик между 7 и 8 часа сутринта се чакаше близо час, което изнерви шофьорите. Повечето имаха само служебни бележки от работодател.
МВР: Декларацията за пътуване се оставя на контролния пункт Редовно пътуващите в страната по работа ще носят и служебна бележка, която си остава у тях
Полицията раздаваше от декларациите на МВР на място, които се попълваха от шофьорите и след проверка бяха допускани да преминат през КПП-то.

Снимка: btvnovinite.bg

За да се улесни преминаването, полицията съветва шофьорите да подготвят предварително трите документа - служебна бележка, лична карта и декларация, която остава при тях.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 472882 1914 21315 114775 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 472882 1914 21315

Източник: btvnovinite.bg