Огромни количества кална вода замърсява морето на градския плаж във

...
Огромни количества кална вода замърсява морето на градския плаж във
Коментари Харесай

Кална вода се излива на Офицерския плаж във Варна

Огромни количества кална вода замърсява морето на градския плаж във Варна, заяви Българска национална телевизия. Мръсотията идва от Шокъровия канал, който се влива в морето на Офицерския плаж, чиято вода е съвсем напълно нечиста. Каналът минава съвсем през целия град и е предопределен за отклоняване на дъждовните води.

" Дъжд не е валял, тъй че не е обикновено такова количество вода да се изсипва. Това се случва постоянно, забелязал съм от месеци, най-вече събота и неделя, когато вероятно не могат да реагират службите ", споделя спасителят Симеон Карадимов.

Още предишния уикенд плажуващи са подали сигнал в екоинспекцията. Експертите пристигнали след пет дни, само че не открили съществуване на кална вода.

" Вчера пристигнаха и установяваха, че няма и аз подписах протокола, само че през днешния ден виждате какво е положението. Плажът е най-вече детски, опасяват се хората и може би през днешния ден десетки въпроси ми зададоха ", добавя Карадимов.

След като с евлее в морето калната вода бива отнасяна от течението на юг. А забавното е, че макар мръсното петно хора във водата не липсваха. Дори и деца.

Екипът на Българска национална телевизия също е подал сигнал до екоинспекцията. Оттам са дали отговор, че са го трансферирали до Басейнова дирекция. От Басейнова дирекция пък са обяснили, че не е в тяхната пълномощия, тъй като това било зона за къпане и дават отговор от Регионалната здравна ревизия. Опитите за връзка с РЗИ през днешния ден са останали безуспешни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР